Ξεσπά η Δανάη Χρίστου κατά της Ζέτα Αιμιλιανίδου: «Τιμωρείται το παιδί μου με αυτή την πράξη»

Ξέσπασε η ηθοποιός Δανάη Χρίστου απευθυνόμενη προς την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το επίδομα μονογονιού.

Όπως αναφέρει η Κύπρια ηθοποιός σε ανάρτηση της δεν έχει λάβει για πρώτη φορά το επίδομα τέκνου για την κόρη της που μεγαλώνει σαν μονογονιός.


Συγκεκριμένα αναφέρει πως όταν κάλεσε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη για μάθει τον λόγο, ενημερώθηκε πως πλέον δεν θεωρείται μονογονιός, αφού όπως υποψιάστηκαν έκανε μια νέα ερωτική σχέση και συζεί…

Αυτούσια η ανάρτηση της:

«Αγαπητή κυρία Ζετα Αιμιλιανίδου. Απευθύνομαι σε εσάς ως γυναίκα προς γυναίκα, μάνα προς μάνα και σας λέω πως αυτό που δεν ορίζει την επιβίωση μας είναι η ερωτική μας ζωή.
Προχθες τηλεφώνησα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη για να ρωτήσω γιατί δεν έλαβα το επίδομα τέκνου για την κόρη μου που μεγαλώνω σαν μονογονιός . Η απάντηση της λειτουργού ήταν ότι τώρα (την περίοδο που κανείς δεν μπορεί να δουλέψει) το επίδομα δεν το έλαβα ακομα γιατί δεν θεωρούμαι μονογονιός. Μια ιδιότητα που μου αφαιρέθηκε γιατί, όπως υποψιάστηκαν, έκανα μια νέα ερωτική σχέση! O σύντροφος μου, μπορεί να έχει υποχρέωση να με σέβεται και να με αγαπά, αλλά δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να πάρει τον ρόλο του πατέρα και τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Δεν είναι υπόχρεος να πληρώνει φροντιστήρια, γιατρούς, ρούχα, το νηπιαγωγείο του παιδιού μου. Μάθετε κάτι κυρία Υπουργέ δεν τιμωρείται εμένα αυτό το επίδομα αφορά το παιδι μου αυτό τιμωρείται. Κυρία Υπουργέ, αν θέλετε να ονομάζεστε ευρωπαϊκό κράτος οφείλετε να δείτε σε άλλα κράτη τι στήριξη παρέχεται στις γυναίκες μονογονιούς. Κράτη που δεν στηρίζουν ανισότητες και σεξιστικές πολιτικές. Κράτη που δεν εκδικάζουν γελοίες διατροφές σε σχέση με το κόστος διαβίωσης ενός παιδιού. Κράτη που δεν θέλουν τις γυναίκες κλειδωμένες στα σπίτια μόνες ως τα γεράματα. Που δεν τιμωρούν το παιδί για την επιλογή της μάνας να μην μένει μόνη. Παραβιάζετε την ιδιωτική ζωή μας κι αυτό είμαι σίγουρη πως καταπατά κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως όμως καταπατά την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών μας. Είμαστε χώρα του τρίτου κόσμου κυρία Αιμιλιανίδου, μην λέτε ότι είστε Υπουργός ευρωπαϊκής χώρας. Καλή Ανάσταση κυρία Υπουργέ. Εύχομαι αυτό το Πάσχα να φωτίσει όλους αυτούς που μέχρι σήμερα βλέπουν κάποια λιγότερο προνομιούχα παιδιά , σαν παιδιά κατώτερου Θεού».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.