Ξηλώνουμε την Κυριακή το βαθύ κράτος Αναστασιάδη – Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Οι προεδρικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι κρίσιμες και αποτελούν κομβικό σταθμό για το πώς θα προχωρήσει η Κύπρος την επόμενη ημέρα. Είναι σταυροδρόμι για τη μελλοντική μας πορεία. Αναλόγως των επιλογών που θα κάνουμε, η Κύπρος είτε θα παραμείνει σε μια διεφθαρμένη πορεία, όπου θα κυριαρχούν και θα εξουσιάζουν τα πολιτικο-οικονομικά κατεστημένα, είτε θα γυρίσουμε σελίδα και θα αλλάξουμε τα πράγματα προς μια προοδευτική κατεύθυνση.

Ο κάθε προβληματιζόμενος Κύπριος πολίτης δεν έχει παρά να συνυπολογίσει τι σημαίνει ο ΔΗΣΥ να παραμείνει στην εξουσία για άλλα πέντε χρόνια. Κυβερνά ήδη δέκα ολόκληρα χρόνια και έχει δημιουργήσει το βαθύ κράτος που ελέγχει πράγματα και καταστάσεις. Εάν τους δοθούν άλλα πέντε χρόνια, θα ριζώσει μια σάπια κατάσταση στον τόπο μας και θα είναι πολύ δύσκολο να την αλλάξουμε. Η Κύπρος κινδυνεύει από την άλωση θεσμών και αξιών. Κινδυνεύει από άκρατο ρουσφέτι και ημετεροκρατία. Κινδυνεύει να γεμίσει από «άριστους των αρίστων» και από επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διαφθοράς χωρίς τιμωρία. Είναι οριακά σε κίνδυνο η ίδια η δημοκρατία, ενώ με άλυτο το Κυπριακό οδηγούμαστε προς την οριστική διχοτόμηση.

Οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι άνθρωποι από το χώρο της Αριστεράς, ας προβληματιστούν όταν ακούνε τον Αναστασιάδη και τον Αβέρωφ να λένε ότι κυβερνούν γιατί «ο λαός στις τελευταίες δύο πενταετίες σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις τιμώρησε την αντιπολίτευση και το ΑΚΕΛ και επιβράβευσε την κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη». Η δική μας αποχή και αποστασιοποίηση από τις εκλογικές διαδικασίες τούς δίνει άλλοθι να συμπεριφέρονται με αυτόν τον προκλητικό και απαξιωτικό τρόπο. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των ανθρώπων της Αριστεράς, που για διάφορους λόγους αποστασιοποιήθηκαν στις τελευταίες δύο πενταετίες, να πάνε στην κάλπη και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε μια νέα πενταετία διακυβέρνησης ΔΗΣΥ είτε με Αβέρωφ είτε με Χριστοδουλίδη. Είναι η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα και αυτό θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή μας στην κάλπη. Θα γίνει μόνο με ψήφο στον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος διαθέτει αξιοπιστία και ικανότητες και έχει καταθέσει ένα προοδευτικό και με κοινωνικό προσανατολισμό πρόγραμμα. Αποφασίζουμε λοιπόν με την ψήφο μας για το πού θα κινηθεί η Κύπρος την επόμενη ημέρα των εκλογών…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.