Άμεση ήταν η αντίδραση των Υπηρεσιών του Δήμου Λευκωσίας, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας για την παράνομη και επικίνδυνη κατασκευή που είχε τοποθετηθεί μπροστά από ταβερνάκι και είχε εξαφανίσει εντελώς το πεζοδρόμιο στην οδό Πρέσπας, στους Αγίους Ομολογητές, 200 μέτρα πριν το Προεδρικό.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία από πολίτη: «Εξαφανίστηκε» πεζοδρόμιο στη Λευκωσία

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, το παράπηγμα έχει μετακινηθεί μετά από ενέργειες της Δημοτικής Υπηρεσίας. Στην ανακοίνωσή του ο δήμος, αφού συμφωνεί μαζί μας ότι «τέτοιες επεμβάσεις είναι εντελώς παράτυπες και παράνομες και δεν είναι δυνατό να γίνονται αποδεκτές», αναφέρει ότι το αρμόδιο τμήμα προχώρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων δικαστικών μέτρων εναντίον των παρανομούντων. Η παράνομη και επικίνδυνη κατασκευή κάλυπτε το σύνολο του πεζοδρομίου μπροστά από το ταβερνάκι, αφού ήταν 4 μέτρα πλάτος και 10 μέτρα μήκος.

Μάλιστα στο πεζοδρόμιο υπάρχει πινακίδα της Τροχαίας η οποία κρύφθηκε μέσα στην παράνομη ξύλινη κατασκευή, ενώ τοποθετήθηκε μέσα στο δρόμο μεταλλική ταμπέλα η οποία ανέφερε ότι ο χώρος στάθμευσης είναι μόνο για πελάτες της ταβέρνας.