Ξοδεύονται πολύ λίγα για την υγεία μας

Δεν είναι καθόλου τυχαία η πολεμική που δέχεται το ΓεΣΥ και η δημόσια υγεία από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι βρίσκονται στην κυβέρνηση και στην Πιν­δάρου.

Αν δεν υπήρχε η επιμονή του ΑΚΕΛ και της κοινωνίας για καθολικό και μονο­ασφαλιστικό ΓεΣΥ, προτιμούσαν και μας το είπε πολλές φορές ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, το πολυασφαλιστικό ΓεΣΥ, το οποίο εξυπηρετεί πρώτιστα τα με­γάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας και μετά τους ασθενείς. Το πόσο νοιά­ζεται αυτή η κυβέρνηση για την υγεία μας διαφαίνεται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ για το 2020, όπου η Κύπρος δαπάνη­σε ποσοστά στον τομέα της Υγείας μόλις το 5,9% επί του ΑΕΠ, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμάνθηκε στο 8%. Η συγκεκριμένη δαπάνη για φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ανά άτομο, ανέρχεται σε €332, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος στα €630 ανά άτομο.

Έχουμε λοιπόν δρόμο για ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς όλους τους πολίτες, κάτι που σήμερα δικαιούνται και λόγω ΓεΣΥ. Ο αγώνας συνεχίζεται και η αλλαγή των πολιτικών είναι επιβεβλημένη…

Κοκονής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy