Τεραστίων διαστάσεων η πυρκαγιά στην Αγ. Μαρίνα Ξυλιάτου – Συνεχίζονται και τη νύκτα οι προσπάθειες κατάσβεσης

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα εντός της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου εξακολουθεί να μην είναι υπό πλήρη διαχείριση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως είπε, επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια κατάσβεσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει αν είναι δύσκολη η κατάσταση, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών είπε πως είναι αρκετά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που είναι τεραστίων διαστάσεων, αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι επτά μποφόρ.

Ωστόσο, σημείωσε, αναμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι, ώστε να μπορέσουν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σε ερώτηση αν κινδυνεύουν οικίες, ο κ. Αλεξάνδρου απάντησε αρνητικά, ωστόσο, σημείωσε πως διερευνάται η περίπτωση δύο εξοχικών στην περιοχή, για τα οποία προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα.

Όπως εξήγησε, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου και κινήθηκε ανατολικά προς το δρόμο της Άλωνας – Πλατανιστάσας, φτάνοντας στο δασικό Σταθμό και στο Γεφύρι της Παναγιάς.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν απόψε, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:55 και συνεχίζει να μαίνεται, ενώ το έργο της πυρόσβεσης κατέστη εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με πεζοπόρα τμήματα, καθώς και εναέριες  δυνάμεις  πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών συνεχίζει να εφαρμόζεται το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2, που αφορά στις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Φωτογραφίες που ανέβασε η Reaction:

 

Βίντεο από τη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»:

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.