Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λάρνακα: Έδωσε τη συγκατάθεση του ο Γεν. Εισαγγελέας και οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου ο 43χρονος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα καταχωρηθεί την Τρίτη η υπόθεση που αφορά άνδρα ηλικίας 43 ετών, ο οποίος τελεί υπό κράτηση ως ύποπτος για υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης αλλοδαπής γυναίκας στη Λάρνακα, στις 13 Ιουλίου, ενώ αυτή κρατούσε στην αγκαλιά της το ηλικίας 11 μηνών βρέφος της.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λάρνακας, ολοκληρώθηκε και σήμερα διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

“Η Αστυνομία εξασφάλισε συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα για καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας”, αναφέρει η ανακοίνωση.


Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά αδικήματα περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλή νόμος του περί πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και δημόσια εξύβριση.

Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου και μόλις λήφθηκε πληροφορία, περίπολα της Δύναμης μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν αριθμό ατόμων.

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο μετέβη στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων της ΑΔΕ Λάρνακας, γυναίκα η οποία ανέφερε ότι είχε δεχθεί επίθεση από ένα άτομο στο συγκεκριμένο σημείο.


Στη γυναίκα δόθηκε συγκεκριμένο έντυπο για να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ώστε να τύχει ιατρικής περίθαλψης και να το επιστρέψει στην Αστυνομία.

Η αλλοδαπή μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αφού διαμένει στην συγκεκριμένη επαρχία. Εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε πως έφερε μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος της και αφού έτυχε ιατρικής περίθαλψης, απολύθηκε.

Εν τω μεταξύ ο ύποπτος μόλις αντιλήφθηκε πως καταζητείτο από την Αστυνομία πήγε ο ίδιος στην ΑΔΕ Λάρνακας, όπου παραδόθηκε και συνελήφθη.


Ο 43χρονος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία πως είχε πουλήσει ένα αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία συναντήθηκε μαζί του και του ζήτησε τα χρήματα της πίσω αφού, όπως ισχυρίστηκε, το όχημα είχε παρουσιάσει κάποια βλάβη. Στην κατάθεση του ο ύποπτος ανέφερε ακόμα πως θα έδινε τα χρήματα στη γυναίκα, αφού πρώτα του επέστρεφε το αυτοκίνητο.

Ο άνδρας οδηγήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για 4 μέρες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.