Ξυλοδαρμός μητέρας: Απαντήσεις για το χειρισμό της υπόθεσης ζητά το ΑΚΕΛ – «Να διερευνηθούν ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα»

Το βίντεο του ξυλοδαρμού γυναίκας αφρικανικής καταγωγής από άνδρα στη Λάρνακα που κυκλοφορεί από ψες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί συγκλονισμό και αποτροπιασμό αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ το οποίο ζητά εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η βία σε βάρος γυναικών και μάλιστα σε βάρος γυναίκας που κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος συνιστά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αποκρουστική απανθρωπιά. Ο δράστης θα πρέπει να διωχθεί και να υποστεί τις συνέπειες».

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με αποτροπιασμό το ξυλοδαρμό της γυναίκας, αναφέρει το κόμμα ενώ τονίζει πως η αστυνομία οφείλει να ενημερώσει με ποιο τρόπο ενήργησε όταν δέχθηκε χθες την καταγγελία από το θύμα. Παράλληλα, πρέπει να διερευνηθούν πραγματικά τα ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα στο περιστατικό δεδομένου του τοξικού ξενοφοβικού κλίματος που εντείνεται στην κοινωνία, υπογραμμίζει.

Προστίθεται πως το ΑΚΕΛ επικοινώνησε με την Αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας το πρωί και ζήτησε ενημέρωση για το χειρισμό της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.