Ξυλοφόρτωσαν αστυνομικούς που τους έκαναν παρατήρηση – Αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη 4 πρόσωπα

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη δύο άντρες και δύο γυναίκες

Πήγαν να κάνουν το καθήκον τους και βρήκαν τον μπελά τους, και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο, αφού κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο λόγος για νεαρή γυναίκα αστυνομικό η οποία ξυλοφορτώθηκε και άντρα συνάδελφό της, που επίσης δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που διασκέδαζαν προκαλώντας όμως ανησυχία σε γείτονες τους.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης σε κατοικία στην περιοχή Γερμασόγειας, όπου οι αστυνομικοί είχαν κληθεί μετά από καταγγελία για πρόκληση ανησυχίας λόγω δυνατής μουσικής. Μπαίνοντας στο σπίτι οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το λόγο της παρουσίας τους, ζητώντας τους να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής.

Αντί αυτού όμως, τέσσερα τουλάχιστον άτομα άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς και στη συνέχεια στράφηκαν απειλητικά εναντίον της αστυνομικού που τους έκανε την παρατήρηση, την οποία δεν δίστασαν να κτυπήσουν στο κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός της, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν και στον συνάδελφό της που την συνόδευε.

Η γυναίκα αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί διάσειση, ενώ έφερε εκδορές και μώλωπες κυρίως στο πρόσωπο, ενώ ελαφρότερα τραύματα στα χέρια και το λαιμό έφερε ο συνάδελφός της.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες ηλικίας 46 και 36 ετών και δύο γυναίκες 35 και 50 ετών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικών, άσεμνης επίθεσης εναντίον αστυνομικού, εξύβριση, μέθη, ανησυχία και αντίσταση κατά τη σύλληψη. Και οι τέσσερις, που αρνούνται ενοχή, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού υπέγραψαν εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ θα παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα.

Με σχετικές ανακοινώσεις τους, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου και η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις συνιστούν επίθεση κατά της έννομης τάξης και της Δημοκρατίας και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και κανένας και τίποτε δεν μπορεί να εκφοβίσει τα μέλη της Αστυνομίας από το να συνεχίσουν να εκτελούν με ζήλο τα καθήκοντά τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Τόσο ο ΟΣΑΚ όσο και η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς τα μέλη τους, αλλά ταυτόχρονα ζητούν από τους αρμόδιους τη μεγαλύτερη δυνατή και αποτελεσματική προστασία τους, είτε παρέχοντάς τους περισσότερα εφόδια για αποτροπή τέτοιων επεισοδίων είτε επιβάλλοντας αυστηρότερες ποινές στους παρανομούντες. Η άμεση εκδίκαση τέτοιων περιστατικών, όπως αναφέρεται, είναι επίσης πολύ σημαντικό και επιβαλλόμενο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.