Θέα/Ορίζοντας

«Υδρόβιος Αναγραμματισμός» από την Άννα Κακουλλή

Αννα Κακουλη4

«Υδρόβιος Αναγραμματισμός» τιτλοφορείται η νέα ατομική έκθεση της ζωγράφου Άννας Κακουλλή, που φιλοξενείται από τις 13 Οκτωβρίου στην γκαλερί Αποκάλυψη.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Η νέα δουλειά της Άννα Κακουλλή, «Υδρόβιος Αναγραμματισμός», όπως η ίδια λέει στηρίζεται στη φύση κι ότι αυτή μας προσφέρει. Η προσπάθεια της είναι να προσδώσει στη δουλειά της μία διαχρονική ποιότητα μέσα από το φως και το χρώμα. Η φύση λειτουργεί ως ένας χώρος κάθαρσης. Είναι αναγκαίο το υδάτινο στοιχείο ως πηγή ζωής και δημιουργίας και δίνει στην δουλεία της ένα υπερβατικό χαρακτήρα. Προσπαθεί να συλλάβει την ζωή στην ροή της. Ο κόσμος της Άννα δεν είναι αποκλειστικός, δεν μένει προσκολλημένη στο προσωρινό και εφήμερο. Η ανάγκη για εσωτερική αρμονία και ειλικρινή επικοινωνία με το ανθρώπινο είδος την κρατά σε εγρήγορση.

Μαγικοί συγκερασμοί με ρυθμικές χρωματικές κινήσεις, εικόνες αμφίσημων σχημάτων και φορμών, παίρνουν μορφή κατά τη διάρκεια της σύνθεσης τους και όσο κανείς τις παρατηρεί, τόσο περισσότερο μοιάζουν να ταλαντεύονται παρά να είναι στατικές, να ανακαλούν μονίμως τον εαυτό τους να τον αποσυναρμολογούν και να τον αναδιατυπώνουν εκ νέου. Όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε κίνδυνο.

Οι συνθέσεις αυτές έχουν διατυπωθεί σε μεγάλα τελάρα, έχουν το περιθώριο της ελευθερίας και δίνουν την εντύπωση ότι αφηγούνται μια ιστορία που ουσιαστικά είναι η διαδικασία της δημιουργίας. Μια διαδικασία που επιτηδευμένα αφήνει η δημιουργός να αγγίζει από την μια το γήινο και από την άλλη το όνειρο, το εξωπραγματικό.

Πρόκειται για έργα πολύ δυναμικά, πλήρη, επιβλητικά, υπαινικτικά.

Γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσία

Εγκαίνια: 13 Οκτωβρίου, 19:30,

Μέχρι 29 Οκτωβρίου

Αννα Κακουλη7

Η Άννα Κακουλλή γεννήθηκε στη Λευκωσία. Μεταξύ των ετών 1983 και 1990 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Σούρικοφ της Μόσχας, από όπου πήρε τον τίτλο ΜΑ στη Ζωγραφική και τη Μνημειακή Ζωγραφική. Έχει οργανώσει, μέχρι σήμερα, 14 ατομικές εκθέσεις, 11 στην Κύπρο, δύο στην Ελλάδα και μια στην Φιλανδία. Έχει επίσης λάβει μέρος σε 15 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των ετών 2006 και 2008, σε συνεργασία με Τουρκοκύπρια καλλιτέχνιδα, παρουσίασε το «project Reminisense» στην Κύπρο και τις Βρυξέλλες. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Λευκωσία όπου και διατηρεί εργαστήρι τέχνης.

Αννα Κακουλη6

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.