Υεμένη: Σφοδρές μάχες μεταξύ δυνάμεων των Χούθι και της κυβέρνησης στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τουλάχιστον 32 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών στη βόρεια Υεμένη, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, σε σκληρές μάχες με σιίτες Χούθι, δήλωσαν σήμερα πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις της κυβέρνησης.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα οποία από το 2015 επιχειρούν με την υποστήριξη στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, πολεμούν εναντίον των Χούθι που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, 32 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, ανάμεσά τους τέσσερις αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην έφοδο που άρχισε το Σάββατο με σκοπό να εκδιωχθούν οι Χούθι από τη Χάραντ, στην επαρχία Χάτζα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες σε αυτές. Άλλοι περίπου εκατό στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται σήμερα.

Στην άλλη πλευρά, 56 μαχητές των Χούθι έχασαν τη ζωή τους στις μάχες και σε αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να καταλάβουν την περιοχή της Χάραντ, έχουν πάντως μπορέσει να την περικυκλώσουν.

Με πάνω από 377.000 νεκρούς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, ο πόλεμος στην Υεμένη προκαλεί μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές τραγωδίες στον πλανήτη, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιμέτωπο με το φάσμα του λιμού, που πληρώνει βαρύ τίμημα από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.