Υφ. Ναυτιλίας στον Άστρα: Καταγράφονται απώλειες από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Καταγράφονται απώλειες από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στον τομέα της κυπριακής ναυτιλίας ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, σχολιάζοντας την χθεσινή πολιτική συμφωνία των 27 των κρατών μελών της ΕΕ για 8ο πακέτο κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στο οποίο περιλαμβάνεται επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω θάλασσας με δεξαμενόπλοια Ευρωπαϊκών συμφερόντων ή με σημαία χώρας ΕΕ σε τρίτες χώρες.

Ο Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι προς το παρόν είναι διαχειρίσιμες οι απώλειες που υπάρχουν στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός ανέφερε ότι δεν αρκεί μόνο η πολιτική απόφαση στο να διαμορφωθεί το πλαφόν, αλλά όπως είπε, πρέπει να υπάρχει εφαρμοστικό πλαίσιο προκειμένου να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο χώρο της ναυτιλίας. Επίσης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα και πριν από την εφαρμογή του πλαφόν, η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαβουλευθεί και θα προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει με την Κομισιόν αυτό το πλαίσιο, ούτως ώστε να διατηρηθεί ο ισότιμος ανταγωνισμός στην ναυτιλία.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η κυπριακή ναυτιλία θα ανακάμψει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.