Υφ. Πρόνοιας: Δεν υποβλήθηκαν οι καταγγελίες ΚΥΣΟΑ για ιδρύματα σε μας – Πρέπει να διερευνηθούν

Πολύ σοβαροί είναι οι ισχυρισμοί του Προέδρου της ΚΥΣΟΑ Χρηστάκη Νικολαΐδη, για κακοποίηση και κακομεταχείριση ατόμων που φιλοξενούνται σε ιδρύματα τονίζει το Υφυπουργείο Πρόνοιας και ζητά να του υποβληθούν οι σχετικές πληροφορίες έτσι ώστε να διερευνηθούν.


Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η Λειτουργός του Υφυπουργείου Πρόνοιας Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε ότι αν και δεν αμφισβητούνται οι πληροφορίες που έχει στην κατοχή του ο Πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ, προκαλεί έκπληξη ότι δεν υποβλήθηκαν στο Υφυπουργείο.
Οι ισχυρισμοί αυτοί όπως είπε, θα έπρεπε να υποβληθούν τόσο στο Γραφείο της Υφυπουργού όσο και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας που είναι και αρμόδιες για τον έλεγχο αυτών των δομών, για διερεύνηση.

Είναι πολύ σημαντικό είπε η κ. Κυριάκου να διασφαλιστεί ότι τέτοιες δομές λειτουργούν σωστά και προς το συμφέρον όσων φιλοξενούν.

Σημείωσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για τέτοιες δομές που διερευνήθηκαν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μαζί με την Αστυνομία και εκεί και όπου στοιχειοθετήθηκαν υποθέσεις εφαρμόστηκαν όλες οι διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του το πρωί στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Κύπρο υπάρχουν πολλές Κιβωτοί κι όπως είπε άτομα που μένουν σε ιδρύματα έχουν υποστεί κακοποίηση και κακομεταχείριση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.