Με υγειονομικά πρωτόκολλα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στις 12 Σεπτεμβρίου πρώτο κουδούνι για τους μαθητές Δημοτικής

Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 για τους/τις εκπαιδευτικούς και στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ήδη έχουν σταλεί οδηγίες για ομαλή λειτουργία των σχολείων, με την υγειονομική ασφάλεια να είναι το πρώτο θέμα και αυτή τη σχολική χρονιά. Ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριος Στυλιανίδης, σε εγκύκλιό του σημειώνει πως από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, αλλά και στη συνέχεια, η δημιουργία συνθηκών υγειονομικής ασφάλειας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται και αυτή τη φορά πολύ ψηλά στις προτεραιότητές. «Με οδηγό τη σημαντική εμπειρία που έχει αποκτηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και την καθοδήγηση των ειδικών, τα σχολεία μας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτή τη φορά θα διαχειριστούν συντεταγμένα και αποτελεσματικά την όλη κατάσταση, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα βρίσκονται σε ισχύ. Ιδιαίτερη έγνοια και φροντίδα θα δοθεί στην παιδαγωγική και συναισθηματική στήριξη των μαθητών/ριών μας και την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της υγείας όλων».

Πέρα από τη δημιουργία συνθηκών υγειονομικής ασφάλειας, το μέγιστο ζητούμενο σε κάθε σχολείο, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί να είναι άλλο από την αγωγή και τη μάθηση των παιδιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.