ΥΚΕ: Πέντε μέρες μετά το φονικό πήραν τηλέφωνο την οικογένεια να ζητήσουν λεφτά για τον θύτη

Τεράστια αναστάτωση προκάλεσε στους στενούς συγγενείς των θυμάτων του διπλού φονικού στους Εργάτες το τηλεφώνημα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ζητώντας λεφτά από την οικογένεια για τον φερόμενου δράστη, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Ολύμπιος Χριστοφή.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι προχθές, πέντε μέρες μετά το φονικό, οι Υπηρεσίες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια των θυμάτων για να τους ζητήσουν να αγοράσουν ένα ιατρικό βοήθημα που έχει ανάγκη ο φερόμενος δράστης στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Πρόσθεσε ότι μετά από τα πολλά τηλεφωνήματα που έγιναν από συγγενείς των θυμάτων στις Υπηρεσίες, τους λέχθηκε ότι το τηλεφώνημα έγινε εκ παραδρομής.

Επίσης, ο Ολύμπιος Χριστοφή είπε ότι χθες είχαν λάβει απάντηση από τη Γενική Εισαγγελία η οποία τους ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των ποινικών ανακρίσεων που γίνονται, συλλέγονται πληροφορίες για το τι έγινε στο διπλό φονικό. Πρόσθεσε ότι συγκεντρώνουν και τις δικές τους μαρτυρίες και στοιχεία τα οποία θα παραδώσουν στη Γενική Εισαγγελία. Παράλληλα είπε ότι ο 25χρονος γιος που γλίτωσε από τα χέρια του 59χρονου δράστη νοσηλεύεται σε ίδρυμα. Ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων ανέφερε ότι απέστειλαν επιστολή στην Υπουργό Εργασίας και ζητούν πληροφόρηση για το ποιος θα είναι ο ρόλος του κράτους για τον 25χρονο προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα δεν έλαβαν απάντηση.

«Σπασμένο τηλέφωνο»

Δεν ισχύει η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας στους Εργάτες ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια για να ζητήσουν να αγοράσουν ένα ιατρικό βοήθημα που είχε ανάγκη ο φερόμενος δράστης στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Δημόπουλος εξήγησε ότι δεν ζητήθηκαν ποτέ λεφτά από την οικογένεια αλλά αυτό που έγινε είναι ότι λειτουργός του γραφείου των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας μιλώντας με την οικογένεια για τη στήριξη που θα λάβει από εδώ και πέρα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να διευθετηθεί το θέμα και με το συγκεκριμένο ιατρικό βοήθημα, χωρίς να ζητά κάτι από την οικογένεια.

Πρόσθεσε ότι όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση και αποτέλεσμα ενός σπασμένου τηλέφωνου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.