“#Youth Empowered”: To πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Coca-Cola HBC Κύπρου επιστρέφει με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με στόχο να ενδυναμώσει τη νέα γενιά ώστε να πετύχει τους στόχους της, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Coca-Cola HBC Κύπρου που ενισχύει διαχρονικά την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας #YouthEmpowered, επιστρέφει με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω μιας ισχυρής συνεργασίας της Coca-Cola HBC Κύπρου με το Κέντρο Σταδιοδρομίας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα #YouthEmpowered αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό που έχει ως στόχο να προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες, δικτύωση, αλλά και πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης, για τους νέους και τις νέες που επιθυμούν να ενταχθούν με προοπτικές στο εργασιακό περιβάλλον της νέας εποχής.

Σε χαιρετισμό της η Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola HBC Κύπρου, κ. Μελίνα Λιμνάτη, εξέφρασε τη χαρά και την περηφάνια της εταιρείας της για την επιστροφή του προγράμματος: «Το #YouthEmpowered είναι εδώ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των νέων μας, ώστε να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει και ονειρεύονται.

Από πλευράς Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Καθηγητής Ηρακλής Βλαδιμήρου, ευχαρίστησε την Coca-Cola HBC Kύπρου για τη σημαντική της συμβολή στην εξέλιξη της νέας γενιάς. Ο κ. Βλαδιμήρου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πολυδιάστατη στήριξη της εταιρείας στους φοιτητές/τριες μέσω της παροχής υποτροφιών, θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης για απόφοιτους/ες και φοιτητές/τριες, και μέσω της συνδιοργάνωσης του Προγράμματος #YouthEmpowered.

Η κ. Έλενα Ζωμενή,  Διευθύντρια του Κέντρου Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,  σε δικό της χαιρετισμό, υπογράμμισε ότι αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο η ανάπτυξη και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων των φοιτητών/τριών και αποφοίτων,  καθώς και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους. Μέσα από πρωτοβουλίες συνεργασίας Πανεπιστημίων και επιχειρηματικού κόσμου, επιτυγχάνεται η μετάβαση των φοιτητών/τριών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην αγορά εργασίας,  με πολλαπλασιαστικό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Σε Διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στην παρουσία εκατοντάδων φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου παρουσιάστηκαν οι 4 θεματικές ενότητες (διάρκειας 3 ωρών) του Προγράμματος,  οι οποίες συνδυάζουν θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών και ομιλητών/τριών από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο:

Οι θεματικές του φετινού #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου πιο κάτω!

  • Πράσινη Θεματική : Βιωσιμότητα ως ανάγκη και όχι ως επιλογή (19/10/2022 μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00 – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Την ενότητα ανοίγει η Δρ Ξένια Λοϊζίδου Πολιτικός Μηχανικός/Ακτομηχανικός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας. Η Δρ Ξένια Λοϊζίδου θα εστιάσει στην γαλάζια και πράσινη ανάπτυξη που αποτελεί τη σύγχρονη δυναμική αναπτυξιακή προοπτική σε όλο τον κόσμο αλλά και στον τόπο μας. Καινοτομία, έξυπνες δράσεις, γρήγορες δομές, συνεργασία, τολμηρές επιλογές, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αντοχή στην αποτυχία, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι με στόχο την καλή ποιότητα ζωής. Θάλασσα και στεριά οι βάσεις για ένα δυναμικό ταξίδι αειφορίας και επιτυχίας.

Τη θεματική συμπληρώνει αμέσως μετά η Κυριακή Μιχαήλ. Director του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος – Terra Cypria. Η Κυριακή θα εξηγήσει πως η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ανάγκη και εκφράζει τον σεβασμό μας στο περιβάλλον και σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Θα παρουσιάσει δε παραδείγματα προς μίμηση και προς αποφυγή εμπνέοντας μας να δράσουμε τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Η πράσινη θεματική ολοκληρώνεται με έναν άλλο καταξιωμένο ομιλητή, τον ερευνητή Χρυσόστομο Αδαμίδη από την Circular Economy Alliance. O Χρυσόστομος θα εξηγήσει τι είναι η βιωσιμότητα και η κυκλική οικονομία. Χρησιμοποιώντας διαδραστική τεχνολογία θα κρατήσει ζωνταντό το ενδιαφέρον των φοιτητών/τριών παρουσιάζοντας business case studies από παγκόσμιους κολοσσούς που πρωταγωνιστουν σήμερα με τις δράσεις τους στο νέο Corporate Sustainability Responsibility Era, όπως αυτό διαμορφώνεται. Στο τέλος θα ακολουθήσει και σχετικό εργαστήριο.

  • Μπλε Θεματική : Mια μεγάλη ευκαιρία για ένταξη στην αγορά εργασίας (02/11/2022 – μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00 – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Την μπλε θεματική έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σύμβουλος Επικοινωνίας και Μarketing και Εκπαιδευτής Γιώργος Ζερβίδης. Μέσα σε αυτό το τρίωρο οι φοιτητές/τριές θα μπορέσουν να κατανοήσουν γιατί το LinkedIn δεν είναι απλά σημαντικό αλλά απαραίτητο για το Personal Branding και για την εύρεση εργασίας, αλλά και πώς το χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να λανσάρουν καμπάνιες προς εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Με το πέρας δε του εργαστηρίου ο κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα δημιουργήσει το δικό του/της λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα.

  • Κίτρινη Θεματική : Social media era & Personal Branding: Η παραγωγή περιεχομένου ως δυνατό όπλο για την εξεύρεση εργασίας (09/11/2022 – μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00 – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Την κίτρινη θεματική καλύπτουν, από την The Coca Cola Company Ελλάδος, ο Digital Image Strategy Manager, Γιώργος Ξανθάκης. Ο Γιώργος Ξανθάκης, ως έμπειρος ομιλητής που διαχρονικά τιμά τον θεσμό #YouthEmpowered θα εξηγήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τη δυναμική του personal branding μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, γιατί συνειδητά ή όχι ένα personal branding βγαίνει προς τα έξω αν και εφόσον διατηρούμε λογαριασμούς στις εν λόγω πλατφόρμες.

Αναφορικά με το περιεχόμενο που ανεβάζουμε σε αυτές τις πλατφόρμες και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει το όπλο της μεγάλης μας επιτυχίας θα μιλήσει στους νέους και νέες ο Κύπριος ‘’Content Creator’’ όπως του αρέσει να αυτό-αποκαλείται, ο ιδρυτής της OnTime Media, Γιάννος Τραν, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει καταστήσει τα PODCAST ως το απόλυτο trend (απόλυτη τάση) και στη χώρα μας.

Μαζί του για να μοιραστούν το ταξίδι εμπειριών τους 3 Κύπριοι influencers! Συντονιστείτε με τη σελίδα της Coca-Cola HBC Κύπρου σε facebook & Instagram για να μάθετε ποιοι θα είναι αυτοί!

  • Κόκκινη Θεματική: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην εξεύρεση εργασίας – Δημιουργία ενός Βιογραφικού που ξεχωρίζει (23/11/2022 – μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00 – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Στην Κόκκινη θεματική η διευθυντική ομάδα του βραβευμένου Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της Coca Cola Κύπρου θα αναλύσουν και θα διδάξουν σε όλους τους συμμετέχοντες/ουσες πώς να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Περεταίρω θα αναλύσουν το κομμάτι που αφορά την σημαντική συνέντευξη για εργασία δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παρευρισκόμενους.

Η Ιουστίνη Πηλείδη, Επικεφαλής Λειτουργός του Γραφείου Σταδιοδρομίας και εκπαιδεύτρια επαγγελματικής κατάρτισης, παρουσιάζει τον νέο κόσμο της εργασίας και μας αναλύει τη μεγαλύτερη εικόνα ως προς τις δεξιότητες του μέλλοντος και τις μοναδικές ευκαιρίες που δίνουν ώθηση σε κάθε νέο και νέα.

Στην ενότητα αυτή συμμετέχει και ο Δημήτρης Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Cyprusnews  media, ο οποίος παρουσιάζει τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Carierista.

Το Πρόγραμμα #YouthEmpowered είναι ανοικτό σε όλους/ες τους φοιτητές/τριες και απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και γενικότερα σε κάθε νέο και νέα. Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Για εγγραφές συμπληρώστε τον σύνδεσμο εδώ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.