Υπ. Ενέργειας στον ΑΣΤΡΑ: Έφθασε η πρόταση της ENERGEAN – Επίκειται και μείωση στη τιμή των καυσίμων (ηχητικό)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Μικρή μείωση στις τιμές των καυσίμων αναμένει τέλος της βδομάδας η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι εντοπίζεται κάποιος ετεροχρονισμός στην μεταβολή της τιμής των καυσίμων στην Κύπρο, κάτι που όπως είπε, παρακολουθείται ενδελεχώς, μαζί με τους λόγους στους οποίους οφείλεται οι οποίοι, όπως ανέφερε κρίνονται δικαιολογημένοι.

Ως προς τα υπόλοιπα αγαθά πρώτης ανάγκης, επεσήμανε ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και όπως είπε, το Υπουργείο έχει διευρύνει τον κατάλογο προϊόντων που είναι υπό παρακολούθηση πέραν του ψωμιού, νερού γάλακτος και κυπριακού καφέ που περιλαμβάνονται στον κατάλογο προϊόντων για τα οποία μπορεί να εκδοθεί διάταγμα επιβολής πλαφόν.

Μέχρι στιγμής, είπε, βάση αναλύσεων που γίνονται, για όσα προϊόντα εισάγονται δεν έχει εντοπιστεί οποιοδήποτε παράπτωμα, αφού η τιμή που λήφθηκε από το τελωνείο έχει ποσοστό αύξησης ίσο με το ποσοστό αύξησης που παρατηρείται στην τιμή πώλησης στα σουπερμάρκετ.

Ως εκ τούτου είπε, δεν υπάρχει αισχροκέρδεια που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με επιβολή πλαφόν.

Έφθασε η πρόταση της ENERGEAN

Στα χέρια της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου βρίσκεται από σήμερα το πρωί η πρόταση της εταιρείας Energean για την εξαγωγή μέσω Κύπρου, υγροποιημένου ισραηλινού φυσικού αερίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η Νατάσα Πηλείδου, επεξήγησε ότι η πρόταση, η οποία προνοεί μεταφορά αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο για υγροποίηση με σκοπό την εξαγωγή, θα εξεταστεί υπό τον τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε να συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα της Κομισιόν για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Εξάλλου η Υπουργός Ενέργειας ευελπιστεί ότι τις επόμενες βδομάδες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρείας Chevron στις ΗΠΑ για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της εταιρείας τα οποία όπως είπε περιλαμβάνουν πλάνο γεωτρήσεων και δημιουργίας υποδομών  μεταφοράς του προς την Αίγυπτο.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Κοινοπραξία EXXON MΟΒΙLE QATAR ENERGY ξεκινά σεισμικές στο τεμάχιο 10 για επαλήθευση κάποιων στοιχείων και στο «5» το οποίο είχε αδειοδοτηθεί περί τα τέλη του 2021.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της Υπουργού Ενέργειας, Νατάσσας Πηλείδου στην Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.