Υπ. Εργασίας στον Αστρα για ΑΤΑ: Όχι στην κατάργηση, ναι στον εκσυγχρονισμό (ηχητικό)

Τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταξύ του απερχόμενου Υπουργού κ. Κυριάκου Κούσιου και του νέου Υπουργού κ. Γιάννη Παναγιώτου.

Η ΑΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί, πρόκειται για μια πολύ σημαντική κατάκτηση, αλλά είναι σαφές πως με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν είναι δυνατή η άμεση καταβολή της πλήρους απόδοσης της στο 100% και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, εξέφρασε την θέση, στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο υπουργός εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Πρόσθεσε ότι για να μπορεί ο θεσμός της ΑΤΑ να παραμείνει χρειάζεται να δούμε πως μπορούμε να τον προστατεύσουμε, να τον θωρακίσουμε και να τον εκσυγχρονίσουμε.

Η ΑΤΑ, είπε, πρέπει να διατηρηθεί, πρέπει να είναι αυτόματη, να είναι τιμαριθμική και να αναπροσαρμόζεται, ώστε να μπορεί ο θεσμός να είναι ισχυρός και όχι εύθραυστος.  Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή, είπε ο κος Παναγιώτου, είναι να καταλήξουμε σε σχέση με το τι θα γίνει άμεσα, επισημαίνοντας ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες στόχος να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση.

Εξάλλου ερωτηθείς είπε ότι είναι σε ισχύ η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για αύξηση του ξένου εργατικού δυναμικού και ότι την ερχόμενη βδομάδα στο πλαίσιο συνάντησης του με τους κοινωνικούς εταίρους το θέμα θα συζητηθεί.

Όσον αφορά την προειδοποίηση του ΠΑΣΠ ότι θα προχωρήσει με ποινικές αγωγές εάν δεν εφαρμοστεί ο κατώτατος μισθός στο χώρο του ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό να συζητήσει το θέμα και ζήτησε να γίνουν σε επίσημες καταγγελίες.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.