Υπ.Εργασίας: Μειωμένες κατά 30% οι αιτήσεις για παραχώρηση αδειών εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες

Μειωμένες κατά 30% είναι φέτος οι αιτήσεις για παραχώρηση αδειών εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες σε σχέση με πέρσι, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Γιάννης Παναγιώτου σημείωσε ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη υποστηρίζει το στόχο που θέτει η ΕΕ για αύξηση της κάλυψης από συλλογικές συμβάσεις που να προσεγγίζει το 80%.

Ανέφερε δε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα ποσοτικά και ποιοτικά, όπως είπε, κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, ο Υπουργός χαρακτήρισε λανθασμένη την προσδοκία για παγοποίηση της διαδικασίας έγκρισης αιτήσεων για παραχώρηση άδειας εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι έντονες τοποθετήσεις.

Ακόμα υπέδειξε ότι δεν πρέπει να γίνουν καταχρήσεις αλλά να στελεχωθεί λειτουργικά η οικονομία και ιδιαίτερα η τουριστική βιομηχανία για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακόμα ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι θα επανέλθουν το φθινόπωρο για να αξιολογήσουν τα στατιστικά στοιχεία, λέγοντας ότι θα διαμορφωθεί ολοκληρωμένη στρατηγική πριν το τέλος του χρόνου που να τεθεί σε ισχύ για τα επόμενα χρόνια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy