Υπ. Εργασίας για πέναλτι 12%: Επικέντρωση σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων

Παράλληλα, είπε ότι στόχος του είναι η καταβολή των συντάξεων να γίνεται μέσα σε ένα μήνα, από την ημέρα συνταξιοδότησης του κάθε εργαζόμενου

Την πρόθεσή του να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων που χρειάζεται να αφυπηρετήσουν νωρίτερα, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας το πέναλτι του 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στα 63 τους χρόνια.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Γιάννης Παναγιώτου σημείωσε ότι πρόκειται για πολίτες που έχουν εργαστεί σε σκληρά επαγγέλματα τα οποία έχουν καταπονήσει το σώμα τους και δεν είναι σε θέση να εργάζονται για άλλα δυο χρόνια μέχρι τα 65 τους. Σημείωσε ότι στόχος είναι να βρουν τους τρόπους, ώστε να υποστηρίξουν καλύτερα αυτούς τους εργαζόμενους. Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα πως ζήτησε από τον αναλογιστή του Υπουργείου να του παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία για τον τρόπο υπολογισμού του πέναλτι 12%, προκειμένου να δουν αν υπάρχει περιθώριο διαφοροποίησης.

Παράλληλα, είπε ότι στόχος του είναι η καταβολή των συντάξεων να γίνεται μέσα σε ένα μήνα, από την ημέρα συνταξιοδότησης του κάθε εργαζόμενου. Επίσης ανέφερε ότι και όλα τα επιδόματα πρέπει να καταβάλλονται εντός ενός μήνα. Ο Υπουργός τόνισε ωστόσο ότι το σύστημα χρίζει σημαντικής αναβάθμισης ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα υποστελέχωσης, λέγοντας πως υπάρχει προγραμματισμός που πρέπει να γίνει μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy