Υπ. Εξωτερικών: Γήπεδο της Τουρκίας ο Οργανισμός τουρκογενών κρατών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει την πολυτέλεια να αποδεχθεί την προσέγγιση των δύο μέτρων και δυο σταθμών στη διαχείριση προβλημάτων, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός διευθυντής του υπουργείου εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου.

Όσον αφορά τις προσπάθειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για αναβάθμιση του ψευδοκράτους επισήμανε ότι παρά το ότι έχουν μεσολαβήσει 39 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε να μην αναγνωριστεί.

Η Κύπρος, είπε, πέτυχε να ενταχθεί στην ΕΕ και να καταστεί διπλωματικά πιο ισχυρή.
Πρόσθεσε ότι από τον Απρίλη του 2021 όταν έγινε πλέον λάβαρο της τουρκικής πλευράς η πολιτική των δυο κρατών η ΚΔ αντιμετωπίζει συνεχώς αυτές τις δυσκολίες και προκλήσεις με πιο πρόσφατη την ένταξη του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον Οργανισμό των τουρκογενών κρατών.

Υπενθύμισε τις προσπάθειες της Άγκυρας να αλλάξει το καταστατικό του Οργανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία παίζει σε δικό της γήπεδο όσον αφορά τον συγκεκριμένο Οργανισμό. Ωστόσο, είπε ο κος Κορνηλίου, το υπουργείο εξωτερικών έκανε επαφές με τις περισσότερες από τις χώρες μέλη του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, βρήκε ανταπόκριση αλλά δεν μπόρεσε να παρεμποδίσει την αλλαγή του καταστατικού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy