Υπ. Γεωργίας στον Άστρα: Εξετάζονται τρόποι για επαναλειτουργία του δασικού κολλεγίου

Το Υπουργείο Γεωργίας εξετάζει τρόπους για επαναλειτουργία του δασικού κολλεγίου ανέφερε στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» ο αρμόδιος Υπουργός Πέτρος Ξενοφώντος.

Σημείωσε δε πως πρέπει να βρεθούν εκείνοι οι μηχανισμοί, ούτως ώστε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, να εκπαιδεύονται οι δασοπυροσβέστες. Ο Υπουργός τόνισε πως αυτά τα θέματα, μεταξύ άλλων θα τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ληφθούν όπως είπε οριστικές αποφάσεις. Επίσης σημείωσε πως στη σύσκεψη θα υπάρξουν εισηγήσεις και θα γίνει ανασκόπηση για τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν φέτος.

Από την πλευρά της η Επικεφαλής του τομέα ενέργειας και περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ Χριστίνα Νικολάου τόνισε πως το κλείσιμο του δασικού κολεγίου από το 2015, προκάλεσε την έλλειψη καταρτισμένων αποφοίτων που θα μπορούσαν να προσληφθούν στο Τμήμα Δασών. Έκανε λόγο για υποστελέχωση του Τμήματος Δασών αλλά και για έλλειψη εξοπλισμού και μονάδας μόνιμης αεροπυρόσβεσης.

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε και στο πακέτο πρόληψης και σωστής διαχείρισης των πυρκαγιών που προτείνει το ΑΚΕΛ. Υπέδειξε πως πρέπει να υπάρξει σωστός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Εκ μέρους της ΠΕΟ ο Χάρης Γεωργίου ανέφερε πως προκύπτει θέμα σχετικά με τη στελέχωση και εκπαίδευση των δασοπυροσβεστών. Υπέδειξε πως θα πρέπει να καθοριστεί το επάγγελμα του δασοπυροσβέστη και να γίνεται ολόχρονα η εκπαίδευσή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy