Υπ.Μεταφορών: Οδηγίες προς Σχολές Οδηγών και εκπαιδευτές με βάση τα περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματα

Οδηγίες προς Σχολές Οδηγών και εκπαιδευτές οδηγών με βάση τα περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματα, εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Αναλυτικά:

«Κάθε Σχολή Οδηγών που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε υποψήφιους οδηγούς και κάθε εκπαιδευτής οδηγών, καθώς και οι εξετάσεις οδηγών, θα πρέπει να εφαρμόζουν τα πιο κάτω:

  1. Για την εξέταση (πρακτική δοκιμασία) υποψήφιου οδηγού στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα πρέπει να προσκομίζεται και να γίνεται έλεγχος του SafePass, σύμφωνα με το ισχύον Διάταγμα για χώρους χαμηλής επικινδυνότητας.
  2. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβαίνοντες στο όχημα.
  3. Πρέπει να γίνεται καθαρισμός/απολύμανση των χερουλιών, χειρολαβών, μεταλλικών επιφανειών, καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας, κλπ, του οχήματος, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.
  4. Συνίσταται να υπάρχει υγρό αντισηπτικό χεριών εντός του κάθε οχήματος για χρήση από τον εκπαιδευόμενο/εξεταζόμενο και τον εκπαιδευτή/εξεταστή.
  5. Τα συστήματα κλιματισμού/θέρμανσης επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται με την προϋπόθεση εισαγωγής φρέσκου αέρα στο όχημα και μη χρήσης της λειτουργίας ανακυκλωμένου αέρα.
  6. Τα παράθυρα του οχήματος να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αν είναι εφικτό.
  7. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που δύνανται να επιβαίνουν στο όχημα είναι τρία, περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή και του εκπαιδευόμενου».
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy