Υπ. Μεταφορών: Παραδέχεται πως δεν είναι έτοιμο για την εφαρμογή της α΄ φάσης του συστήματος φωτοεπισήμανσης

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Στον αέρα η επόμενη φάση για τις κάμερες τροχαίας», και τις αναφορές σε αυτό ότι το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ως η αναθέτουσα Αρχή, «δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για να αρχίσει η α’ φάση» του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ανακοίνωση του επιβεβαιώνει πως δεν είναι έτοιμο για την εφαρμογή της πρώτης φάσης και αυτή θα εφαρμοστεί μόνο, εφόσον εξευρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης είναι σε στάδιο πιλοτικής εφαρμογής της ολοκληρωμένης διαδικασίας. Σκοπός της πιλοτικής φάσης είναι να δοκιμαστούν οι τεχνικές πτυχές του Συστήματος και να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και ζητήματα που μπορεί να υπάρχουν από τη λειτουργία του σε πραγματικό περιβάλλον, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο.


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και την ανάδοχο εταιρεία, επιτηρεί προσεκτικά τη λειτουργία του Συστήματος και καταγράφει τα πρακτικά ζητήματα που εντοπίζονται, προχωρώντας σε άμεση επίλυσή τους.

Το Υπουργείο διαβεβαιώνει, αναφέρεται, για την προσήλωσή του στην σωστή εφαρμογή του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, η α’ φάση του Συστήματος Φωτοεπισήμανσης θα εφαρμοστεί, εφόσον εξευρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.