Υπ. Μεταφορών: Τι αλλάζει στις δημόσιες μεταφορές

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα, Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, οι Εταιρείες Μεταφοράς Τακτικών Επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 50% της χωρητικότητας των οχημάτων τους.

Επιπρόσθετα, το μέτρο αυτό επεκτείνεται σε όλες τις δημόσιες μεταφορές δηλαδή υπηρεσίες κλειστών θυρών (Shuttle) από και προς τα αεροδρόμια, τουριστικά λεωφορεία, ιδιωτικά λεωφορεία ταξί (αστικά/αγροτικά/υπεραστικά) και εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων.

Παρακαλείται το επιβατικό κοινό και οι εταιρείες μεταφορών όπως εφαρμόσουν άμεσα το πιο πάνω μέτρο.

Σημειώνεται ότι, το Υπουργείο έχει ήδη δώσει οδηγίες για την λήψη μέτρων που αφορούν την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων και περιέχουν μέτρα πρόληψης για τα άτομα και καθαριότητας/απολύμανσης των οχημάτων.

Όσον αφορά ειδικά την απολύμανση όλων των Δημόσιων Μέσων Μεταφοράς, έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από οδηγίες του Υπουργείου και μέχρι και την Τρίτη 17/03/2020, όλα τα πιο πάνω μέσα θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει και εφαρμόσει επί των οχημάτων, σχετικό Πιστοποιητικό Απολύμανσης. Το εν λόγω Πιστοποιητικό, στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία απολύμανσης καθώς και η διάρκεια της, θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανές σημείο εντός του οχήματος ώστε να μπορεί να διαβάζεται εξωτερικά από τον χρήστη.

Τέλος, τονίζεται, ότι όχημα που από την 18/03/2020 δεν φέρει το πιο πάνω Πιστοποιητικό Απολύμανσης δεν μπορεί να παρέχει την ανάλογη αδειοδοτημένη υπηρεσία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.