Υπ.Παιδείας: Ένας νέος θεσμός θα αντικαταστήσει τα τετράμηνα – «Ασάφειες» από κυβέρνηση, τονίζει το ΑΚΕΛ

Ένας νέος θεσμός θα αντικαταστήσει τις εξετάσεις τετραμήνων από τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε σήμερα η νέα υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, εξήγησε ότι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για την αξιολόγηση των μαθητών κινούνται σε δύο κατευθύνσεις, αλλαγές στη βαρύτητα των εξετάσεων για την τρέχουσα χρονιά και αλλαγή του θεσμού της αξιολόγησης για την επόμενη.

Ανέφερε ότι εντός της βδομάδας αναμένεται να ετοιμαστεί η πρόταση του Υπουργείου για την τρέχουσα χρονιά και είτε σήμερα, είτε αύριο, αναμένεται η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για να ετοιμαστεί πρόταση για το τι θα συμβεί σε βάθος τριετίας.

Η σκέψη του Υπουργείου, ανέφερε, είναι να υποβληθεί μια πρόταση αξιολόγησης πιο ολιστική που θα αντιμετωπίζει την αξιολόγηση του μαθητή όχι αποσπασματικά, αλλά σφαιρικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Υπουργού περιλαμβάνει την ενδιάμεση και τελική εξέταση των μαθητών, ενώ ανοικτό είναι το θέμα του κατά πόσον θα ετοιμάζονται οι εξετάσεις από το Υπουργείο ή από τις σχολικές μονάδες.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι αναμένονται αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα που όπως είπε, αποτελούν την καρδιά του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς ξεκαθάρισε ότι τέλος Μαρτίου η Επιτροπή θα ξεκινήσει να συζητά για τις εξετάσεις των τετραμήνων με στόχο την κατάργηση του θεσμού εν αναμονή των αποφάσεων της Υπουργού Παιδείας.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Επιτροπή Παιδείας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εκτελεστική εξουσία, ούτε όμως μπορεί να υποκατασταθεί και το νομοθετικό σώμα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας δήλωσε ότι είναι υπέρμαχοι βελτιωτικών αλλαγών στο θεσμό των τετραμήνων. Πρέπει να προωθηθεί σε ένα νέο σύστημα αξιολόγηση των παιδιών και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Χριστοφίδης: Οι θέσεις της κυβέρνησης κινούνται σε επίπεδο ασάφειας…

Οι θέσεις της κυβέρνησης κινούνται σε επίπεδο ασάφειας τόνισε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο Χρήστος Χριστοφίδης, επισημαίνοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι το ότι τα τετράμηνα δεν διατηρούνται με την υφιστάμενη τους μορφή .

Α.Αποστόλου: Η ΕΔΕΚ αναμένει την πρόταση της εκτελεστικής εξουσίας

Η ΕΔΕΚ αναμένει την πρόταση της εκτελεστικής εξουσίας τις επόμενες βδομαδες και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις της χωρίς να αποκλείεται ακόμη και στήριξη της πρότασης για κατάργηση των εξετάσεων. ανέφερε ο Ανδρέας Αποστόλου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.