Υπ. Παιδείας: Για ψυχολογικούς λόγους οι μαθητές πάνε φροντιστήριοΤο υπουργείο Παιδείας δεν συζητά το ενδεχόμενο αναστολής εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο και είναι αναγκασμένο να εφαρμόσει τη νομοθεσία, αλλά δηλώνει ανοικτό να ακούσει εισηγήσεις.

Μιλώντας στην Πρωινή έκδοση του Άστρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σπύρος Αντωνέλος είπε ότι το να μιλάνε γενικά οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές για προβλήματα χωρίς να τα κατονομάζουν, δεν βοηθούν στην επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων.

Υπεραμύνθηκε του τρόπου που γίνονται οι εξετάσεις και αναφερόμενες στα 20λεπτα διαγωνίσματα, είπε ότι είναι εξέταση του προηγούμενου μαθήματος και στοχεύει να δει το ποσοστό κατανόησης του μαθήματος από τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Πρόσθεσε ότι όταν το υπουργείο εντόπισε λάθη κι αδυναμίες, τις διόρθωσε με νέες εγκυκλίους που απέστειλε.

Για το θέμα των φροντιστηρίων, ο κ.Αντωνέλος, ανέφερε ότι είναι μεγάλο θέμα αλλά είναι αδιανόητο ένας καθηγητής της τάξης να μπορεί να τον αντικαταστήσει ένας φροντιστηριούχος. Υποστήριξε οτι οι μαθητές πάνε στο φροντιστήριο για ψυχολογικούς λόγους ενώ πρόσθεσε  οτι το φροντιστήριο είναι περιττό, γιατί «ψυχολογικά εφησυχαζόμαστε» οτι θα καλυφθεί, από τα φροντιστήρια η ύλη γιαυτό και οι μαθητές χάνουν απο τον ελεύθερο τους χρόνο στα φροντιστήρια.