Υπ. Παιδείας: Οι εξετάσεις τετραμήνων θα πραγματοποιοηθούν κανονικάΟι εξετάσεις των τετραμήνων θα γίνουν κανονικά ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Σπύρος Αντωνέλλος.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι αν οι εκπαιδευτικοί προχωρήσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις, το Υπουργείο έχει υπόψη του τι να κάνει για ανταποκριθεί στις πρόνοιες του νόμου. Ο κ. Αντωνέλλος σημείωσε ακόμα ότι αν δε δοκιμαστεί στην ολότητά του το σύστημα αξιολόγησης του μαθητή, δεν θα γνωρίζουν αν μπορούν να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις. Πρόσθεσε δε ότι όσες βελτιωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν για το δεύτερο τετράμηνο θα γίνουν είτε αφορά τη διαχείριση του χρόνου είτε αφορά τη διδασκαλία.

Ο Σπύρος Αντωνέλλος είπε επίσης ότι ενδεχομένως, οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν μελετήσει επαρκώς την ιστορία των αναλυτικών προγραμμάτων. Πρόσθεσε ότι οι μαθητές αν έχουν την καθημερινή νοοτροπία να διαβάζουν τα μαθήματά τους και να μην παπαγαλίζουν, δεν θα έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν στη διδακτική ύλη.

Με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη θα συναντηθούν αύριο στις 2 το μεσημέρι οι οργανωμένοι μαθητές για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.
Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπίθιος ανέφερε ότι αντιπροσωπεία των μαθητών θα ενημερώσει τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί. Επανέλαβε δε ότι οι μαθητές είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν ξέρουν, όπως ανέφερε, πώς να καλύψουν την ύλη.

Υπάρχουν αδυναμίες στο σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή ανέφερε ο πρόεδρος των οργανωμένων γονιών Κυριάκος Νικηφόρου. Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, είπε ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις εκεί και όπου χρειάζονται και να προχωρήσουν με ένα θεσμό που να δίνει τα εφόδια που πρέπει στους μαθητές.

Ο κ. Νικηφόρου είπε ακόμη ότι αυτό που εφαρμόζεται τώρα είναι η πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ κατά 90%. Πρόσθεσε ότι θα εισηγηθούν στον Υπουργό Παιδείας όπως ξεκαθαρίσει στους εκπαιδευτικούς τα δεδομένα προς αποφυγή παρερμηνειών. Επίσης είπε ότι στην επόμενη συνεδρία των οργανωμένων γονιών θα τεθούν επί τάπητος προτάσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.