Υπ. Παιδείας: Παρουσιάζει το σχέδιο για προσχολική εκπαίδευση από τα τέσσερα

Διάλογο ξεκινά σήμερα το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά στην επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας θα παρουσιάσουν σήμερα το εν λόγω σχέδιο σε εμπλεκόμενους φορείς, στοχεύοντας στην ανταλλαγή απόψεων πριν προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Επί της ουσίας, αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στα νηπιαγωγεία από τα τέσσερα έτη, σε σχέση με τα τέσσερα έτη και οκτώ μήνες που ισχύει σήμερα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει ήδη επεκταθεί και η εγγραφή στη Δημοτική Εκπαίδευση, με αποτέλεσμα από τη φετινή χρονιά, να λειτουργούν λιγότερα Τμήματα Α’ τάξης Δημοτικού και περισσότερα Προδημοτικής.

Πρόσκληση για την σημερινή παρουσίαση έχει λάβει και η ΠΟΕΔ από τον διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Μάριο Στυλιανίδη.

Η οργάνωση των δασκάλων έχει ήδη απαντήσει στο υπουργείο Παιδείας σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο πρέπει να δοθεί ο αντίστοιχος χρόνος ενδελεχούς συζήτησης και διαλόγου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.