Υπ. Παιδείας: Σε γενικές γραμμές έχει κυλήσει ομαλά η 1η μέρα των εξετάσεων Α΄ τετραμήνου

Σε γενικές γραμμές έχει κυλήσει ομαλά αυτή η πρώτη μέρα των τμηματικών εξετάσεων πρώτου τετραμήνου στα Νέα Ελληνικά, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας, με την ευκαιρία της διεξαγωγής των εξετάσεων για την αξιολόγηση τετραμήνων στην Α΄ Λυκείου, επισκέφτηκε το πρωί το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Γ΄ στη Δασούπολη και το μεσημέρι επισκέφτηκε την Γ΄ Τεχνική Λευκωσίας, στον Αρχάγγελο.

Μιλώντας μετά το πέρας της επίσκεψης του στην Γ΄ Τεχνική Λευκωσίας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές έχει κυλήσει ομαλά αυτή η πρώτη μέρα των τμηματικών εξετάσεων πρώτου τετραμήνου στα Νέα Ελληνικά».

Βεβαίως, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «επιμέρους ζητήματα, τα οποία πιθανώς να καταγραφούν θα τα εξετάσουμε αμέσως στη συνέχεια».

«Πρέπει να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι οικογένειες τους, αλλά και τα στελέχη στο Υπουργείο έχουν καταβάλει φαίνεται όλες τις αναγκαίες προσπάθειες, ούτως ώστε να μπορέσουμε και τις επόμενες μέρες να κάνουμε αυτούς τους διαγνωστικούς ελέγχους, αυτές τις εξετάσεις μέσα από τις οποίες θέλουμε να αποφορτίσουμε το σύστημα, όχι να το κάνουμε εξετασιοκεντρικό, αλλά το αντίθετο ακριβώς, δηλαδή να δώσουμε έμφαση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην κανονική εκπαιδευτική διαδικασία, στη διδασκαλία, στο συνεχή έλεγχο μέσω της παρακολούθησης, τις εργασίες που κάνουν τα παιδιά, γιατί ο στόχος είναι να κάνουμε ένα φιλικό, ποιοτικότερο σχολείο και βεβαίως επιφυλάσσουμε για να εξετάσουμε όλη την πληροφόρηση την οποία συγκεντρώνουν αυτή την στιγμή οι επιτελείς στο Υπουργείο, ούτως ώστε στη συνέχεια να συζητήσουμε και κάποιες πιθανώς απαραίτητες βελτιώσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Προδρόμου ευχήθηκε στα παιδιά και στις επόμενες μέρες και στα υπόλοιπα μαθήματα κάθε επιτυχία.

«Εμείς θα συνεχίσουμε αφού μάλιστα, όπως έχω πει και προηγουμένως, αμέσως μετά, στο επόμενο διάστημα θα έχω την ευκαιρία να ξεκινήσω διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, τις οργανώσεις τους, με τους γονείς, με τους μαθητές για να έχουμε μαζί, μέσα από συνδιαβούλευση  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει κάποια εικόνα για το πώς πήγαν σήμερα οι μαθητές, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μιλάμε για ένα πληθυσμό 7-8 χιλιάδες.

«Άκουσα να αναφέρεται ένας παραπλανητικός αριθμός. Η πραγματικότητα αυτή είναι. Και όλος αυτός ο κόσμος σήμερα, όλα τα παιδιά έχουν προσέλθει. Ήταν στο σχολείο και γι΄ αυτό η όλη διαδικασία έχει εξελιχθεί ομαλά. Με επιτυχία. Τα επιμέρους πιθανά ζητήματα που θα παρατηρηθούν θα τα εξετάσουμε στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε ότι με τη συνεργασία όλων και των εκπαιδευτικών, και των οικογενειών και των παιδιών μπορούμε ομαλά να επιδιώξουμε το στόχο μας που είναι ο ίδιος για όλους: Ποιότητα στην εκπαίδευση, καλύτερο σχολείο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ότι στις 20 Δεκεμβρίου έχουν καθοριστεί συναντήσεις με τις  εκπαιδευτικές οργανώσεις, και αν την ημερομηνία αυτή θα δει και γονείς και μαθητές, ο κ. Προδρόμου είπε ότι αμέσως μετά είτε την ίδια είτε την επόμενη.

«Προς το παρόν θα δω τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της Μέσης Εκπαίδευσης, της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, της Δημοτικής, θα δω τις Συνομοσπονδίες των Συνδέσμων Γονέων, θα δω τους οργανωμένους μαθητές, τους οργανωμένους φοιτητές και πολλούς άλλους φορείς στη συνέχεια. Όσον αφορά, όμως, την εγκύκλιο εκπαίδευση θα είναι χωριστές συναντήσεις για να δούμε με την κάθε πλευρά καταρχήν, -πρώτα απ΄ όλα μια συνάντηση γνωριμίας-, τα άμεσα ζητήματα που τίθενται και βεβαίως όπου απαιτηθεί στη συνέχεια θα έχουμε και πρόσθετες συναντήσεις και αν είναι πρόσφορο και κοινές συναντήσεις», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και η ατζέντα η οποία υπήρχε προτού να είναι ο ίδιος στο Υπουργείο.

«Άρα, λοιπόν, από την αρχή θα συζητήσουμε ιεραρχικά, κατά προτεραιότητα, όλα τα θέματα και βεβαίως η διαδικασία διαλόγου θα είναι μόνιμη. Δεν θα εξαντληθεί με μια συνάντηση. Ανακοινώνονται οι πρώτες συναντήσεις», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.