Υπ. Υγείας: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς όφελος των πολιτών και όλων των δικαιούχων

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης παραχωρεί κοινή συνέντευξη Τύπου με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, και παραθέτουν λεπτομέρειες για την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Λευκωσίας 30 Απριλίου 2020.

Από την 1η Ιουνίου 2020 αρχίζει η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας, «μιας από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

«Παρά τα πολλαπλά προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς όφελος των πολιτών και όλων των δικαιούχων», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα το ΓεΣΥ θα προσφέρει ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας (όπως χειρουργεία και άλλες υπηρεσίες) σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς καμιά πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και σημείωσε ότι οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ μετά το καλοκαίρι.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι η ένταξη πολύ μεγάλου αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ σε συνδυασμό με τη μεγάλη επάρκεια των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, προσφέρει στους δικαιούχους το δικαίωμα της επιλογής, «κάτι που υπηρετεί τη φιλοσοφία του Συστήματος Υγείας που υποσχεθήκαμε στους πολίτες», όπως είπε.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη διοίκηση, διεύθυνση και στελέχη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και προς τον ιατρικό κόσμο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ιδιοκτήτες των νοσηλευτηρίων και προς το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και για το εποικοδομητικό πνεύμα που επέδειξαν ώστε το μεγάλο κοινωνικό όραμα να γίνει πράξη. Όπως όλες οι μεγάλες αλλαγές έτσι και αυτή δεν είναι δυνατόν να αρχίσει χωρίς προβλήματα και αδυναμίες. Είμαι όμως βέβαιος ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.