Υπ. Υγείας για εμβολιασμούς: Οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν αρκετές ευκαιρίες να κλείσουν ραντεβού

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ως έχει - «Οι μεγαλύτερες ηλικίες είχαν ήδη αρκετές ευκαιρίες να διευθετήσουν ραντεβού»

Στη Λάρνακα άρχισε τη λειτουργία του το νέο εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι


Κανονικά ως έχει θα προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας κατά του κορωνοιού ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες που δεν έκλεισαν ραντεβού, θα «δίνεται η ευκαιρία» σε τακτική βάση να προγραμματίσουν ραντεβού.

Πολλοί πολίτες τις τελευταίες εβδομάδες απευθύνουν ερωτήματα για το πότε θα μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού, αφού για διάφορους λόγους, επέλεξαν να περιμένουν ακόμα λίγο προτού εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από του υπουργείο Υγείας, ο λόγος που ακολουθείται η πρακτική αυτή, «εκτός από το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, είναι για να εξελιχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να δοθεί η ευκαιρία και σε μικρότερες ηλικίες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό». Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συνυπολογίζεται το δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες «είχαν ήδη αρκετές ευκαιρίες να διευθετήσουν ραντεβού».

Όπως μας λέχθηκε, «ένα άτομο 70 ετών είχε τη δυνατότητα πέντε φορές για να προγραμματίσει ραντεβού κατά προτεραιότητα με την ηλικιακή του ομάδα, στη συνέχεια με τους 69+, τους 67+, τους 66+, τους 64+ και τους 61+».

Προγραμματίστε με τα διαθέσιμα εμβόλια

Επομένως, σύμφωνα με την ενημέρωση, προτρέπονται οι πολίτες που έχουν πρόσβαση στην Πύλη κατά προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση, να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με τα διαθέσιμα εμβόλια αφού καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη «συνεπάγεται σε καθυστέρηση στην επάνοδό μας στην κανονικότητα».

Πύλη Εμβολιασμού: Άνοιξε σήμερα για άτομα ηλικίας 55-56

Άνοιξε σήμερα στις 8 το πρωί η Πύλη Eμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 55 και 56 ετών. Η Πύλη θα είναι ανοικτή μέχρι αύριο στις 8 το βράδυ και θα διατεθούν 20.000 ραντεβού.

Επιπλέον, λόγω του τεχνικού ζητήματος που προέκυψε στην Πύλη τις ημέρες που είχαν προτεραιότητα τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στα άτομα ηλικίας 61 μέχρι 63 ετών, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους την Πέμπτη, 15 Απριλίου. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Ακόμα, την Παρασκευή και το Σάββατο θα ανοίξει η Πύλη για τα άτομα ηλικίας 53 και 54 ετών. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τον αριθμό των ραντεβού που θα διατεθούν.

Οι εμβολιασμοί γίνονται με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια της AstraZeneca, της Moderna και της Pfizer, ενώ αναμένεται σύντομα να προστεθεί και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Συγκεκριμένα εντός της εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο 2.400 μονοδοσικά εμβόλια της J&J. Η Κύπρος έχει εξασφαλίσει συνολικά 200.000 εμβόλια από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Εντός της εβδομάδας φτάνουν επίσης άλλες 21.060 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, 4.800 δόσεις της ASTRAZENECA και 6.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.