Υπ.Υγείας: Ενημέρωση στον ΠτΔ μετά το ρεκόρ θανάτων και τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών – Οι σκέψεις για τα σχολεία

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί το Υπουργείο Υγείας μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω του κορωνοϊού, με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου να ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση.

Όσον αφορά το θέμα των σχολείων, απασχόλησε την τριμερή τεχνική επιτροπή (αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής), η οποία θα συνέλθει και αύριο Παρασκευή.

Επί του παρόντος οι ειδικοί δεν προκρίνουν το κλείσιμο σχολείων πριν τις εορτές του Πάσχα, όμως τίθεται προς συζήτηση θέμα χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας rapid test σε μαθητές δημοτικού αλλά και αυστηροποίησης του πρωτοκόλλου.

Την ίδια στιγμή, έγινε εισήγηση για πιθανή παράταση του κλεισίματος των σχολείων για διακοπές μετά το Πάσχα. Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε εκ νέου τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα περαιτέρω βήματα ενόψει της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης, την προσεχή εβδομάδα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy