Υπ. Υγείας: Επιτρέπονται οι γάμοι από τις 24 Ιουνίου – Ποιες οι προϋποθέσειςΓάμοι, βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις σε χώρους δεξιώσεων, με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα θα μπορούν να τελούνται από τις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι η αρχική απόφαση ήταν αυτές που είναι μαζικές συναθροίσεις και υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης, όπως αναβληθούν για τον Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης: 

Κυβέρνηση: Γάμοι μετά την 1η Σεπτεμβρίου – Ανοίγουν τα νηπιαγωγεία – Όλες οι επιχειρήσεις που ανοίγουν

Καραγιάννης: Ανησυχητικός αριθμός τα χθεσινά έξι κρούσματα – Πολιτική απόφαση οι γάμοι από 1/9

Ο υπουργός μιλούσε στα πλαίσια των επισκέψεων του σε νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ, και συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Απολλώνειο Νοσοκομείο στην Λευκωσία και είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Πρόσθεσε ότι λαμβάνοντας υπόψη όμως και την καλή επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από τις 24 Ιουνίου μπορούν να υπάρχουν 75 άτομα σε εξωτερικό και 50 σε εσωτερικό χώρο και από τις 14 Ιουλίου να αυξηθεί ο αριθμός στα 150 άτομα. Άρα, σημείωσε, όποιος θέλει να κάνει μια εκδήλωση είτε γάμο, είτε πάρτι σε σπίτι είτε βάπτιση ισχύει ο μέγιστος αριθμός ατόμων που έχει ανακοινωθεί.

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ακόμη ότι στα εστιατόρια είναι διαφορετικός ο τρόπος δουλειάς τους σε σχέση με τους χώρους δεξιώσεων.

Συνέχεια στις επισκέψεις σε νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος επισκέφθηκε το Απολλώνειο Νοσοκομείο στην Λευκωσία και είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

Συνάντηση μετά από ένα μήνα με κλινικές, ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ

Μιλώντας, ακολούθως, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Υπουργός Υγείας, ευχαριστώντας τη διεύθυνση του Απολλώνειου Νοσοκομείου για την φιλοξενία και τον εποικοδομητικό διάλογο, ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και σε άλλα νοσηλευτήρια σε όλες τις Επαρχίες, με στόχο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει.

«Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η προτροπή μου και προς το Απολλώνειο και προς όλα τα υπόλοιπα νοσηλευτήρια, είναι όπως οποιαδήποτε προβλήματα καταγράφονται να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας -που υπάρχει- με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ούτως ώστε άμεσα να επιλύονται», σημείωσε ο κ. Ιωάννου. Εξέφρασε δε την πρόθεσή του να συγκαλέσει συνάντηση με εκπροσώπους των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, του ΟΚΥπΥ και του ΟΑΥ όταν θα συμπληρωθεί ένας μήνας λειτουργίας του ΓεΣΥ, για να συζητηθούν τα όποια προβλήματα θα έχουν καταγραφεί και να εξεταστούν λύσεις. «Μόνο έτσι θα μπορούμε να βελτιώνουμε (σ.σ. το Σύστημα) και να επιλύουμε προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Υπουργός.

Με τη σειρά του, ο δρ Χρήστος Ππουρής, Γυναικολόγος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Απολλώνειου Νοσοκομείου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την επίσκεψή του, σημειώνοντας ότι είχαν σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουν τα διάφορα ζητήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή της β’ φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας. «Έχουμε μια σωστή συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας και με τον ΟΑΥ, σε τέτοιο βαθμό που όλα τα προβλήματα βρίσκουν τη λύση τους», είπε ο κ. …, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η συνεργασία αυτή που ξεκίνησε στο πλαίσιο του ΓεΣΥ το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι καλό για τους Κύπριους πολίτες.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι το Απολλώνειο Νοσοκομείο θα συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Κύπρου και ως πάροχος του Γενικού Συστήματος Υγείας.