Υπ.Υγείας: Καμία ελάφρυνση στις οδηγίες για χρήση της μάσκας στα σχολεία

Το Υπουργείο Υγείας δεν κρίνει μέχρι στιγμής ότι υπάρχει λόγος για την παροχή ελαφρύνσεων στους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης σε ότι αφορά τη χρήση της μάσκας, δήλωσε στην μεσημβρινή έκδοση του Άστρα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Ερωτηθείσα αν έχουν μελετήσει το αίτημα της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για την παροχή ελαφρύνσεων μετά τα περιστατικά λιποθυμιών και αδιαθεσίας που παρατηρήθηκαν, η κα Κυριάκου είπε ότι αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα, αλλά μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, τα μέτρα παραμένουν ως έχουν.

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου είπε ότι πήραν αρνητική απάντηση από τους αρμόδιους. Όπως ανέφερε ο κ. Διονυσίου, στο απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα, οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι η χρήση της μάσκας δεν επηρεάζει την παρακολούθηση του μαθήματος.

Επανέλαβε ότι το αίτημα τους είναι να υπάρξει ελάφρυνση των μέτρων, όπως η αφαίρεση της μάσκας από τους μαθητές για λίγο χρονικό διάστημα. Είπε επίσης ότι στην Πάφο δεν δόθηκε άδεια σε μαθήτρια να βγει από την τάξη, με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει.

Ο κ. Διονυσίου σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική ανταπόκριση από τους αρμόδιους, οι γονείς θα προχωρήσουν στη λήψη δυναμικών μέτρων.

 

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy