Έντονος παρουσιάζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την καθιερωμένη ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα ένας νεκρός από κορωνοϊό – 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο υπουργός υπογραμμίζει πως πολλά άτομα που όφειλαν να αυτοπεριοριστούν, δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδωθεί στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον

«Η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με ανησυχεί ιδιαίτερα αφού από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον από άτομα, τα οποία κάθε άλλο παρά αυτοπεριορίστηκαν. Είναι λυπηρό γιατί εντοπίζουμε πολλές περιπτώσεις ατόμων που δεν περιορίζονται και μεταδίδουν τον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν».

Ο Υπουργός τόνισε πως για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια «θα πρέπει να περιορίσουμε δραστικά τις επαφές μας. Από την ιχνηλάτηση των τελευταίων κρουσμάτων εντοπίσαμε φορείς του ιού με περισσότερες από 15 επαφές. Με αυτή τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα.»

«Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βοηθά τους ειδικούς να εντοπίζουν γρήγορα τις επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για να προλάβουμε τη διασπορά του. Για να έχει νόημα όμως θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός».