Υπ.Υγείας: Ο ΟΑΥ δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την υπηρεσία μεταφοράς ασθενών στο εξωτερικό

Στην παρούσα φάση, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την υπηρεσία μεταφοράς ασθενών για θεραπεία σε νοσηλευτήρια του Εξωτερικού, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Κωσταντίνος Αθανασίου, καθώς όπως ανέφερε, για μια τέτοια υπόθεση πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες υποδομές και διαδικασίες από τον ΟΑΥ.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση υπό το φως της χθεσινής συνάντησης του Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τον ΟΑΥ, ο Κωνσταντίνος Αθανασίου επεσήμανε ότι η συμφωνία για συμψηφισμό των ποσών που διεκδικούν μεταξύ τους Υπουργείο και ΟΑΥ ήταν μια συμβιβαστική ενδιάμεση λύση για να διαφανεί τί θα πληρώσει ο Οργανισμός στο Υπουργείο ή αντίστροφα.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι από την Τρίτη 26 Απριλίου, όσοι είναι άνω των 60 θα μπορούν να λάβουν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοιού κάτι που ισχύει και για επαγγελματίες υγείας, εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και ανοσοκατεσταλμένους.

Το Εμβολιαστικό Κέντρο Λεμεσού στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού, θα λειτουργεί προσωρινά από την Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.