Υπ.Υγείας: Πρόβλημα ατομικής και δημόσιας υγείας η εξάρτηση σε ουσίες

Ως πρόβλημα ατομικής και δημόσιας υγείας αναγνωρίζει το Υπουργείο Υγείας την εξάρτηση σε ουσίες, τονίζοντας ότι αυτό έχε πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην ευρύτερη κοινωνία. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, η οποία καθιερώθηκε στις 26 Ιουνίου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μετά από πρωτοφανείς υγειονομικές και ανθρωπιστικές προκλήσεις που κλόνισαν τον κοινωνικό ιστό, ο ΠΟΥ με το μήνυμα του για την φετινή παγκόσμια ημέρα, αναδεικνύει την ανάγκη αντιμετώπισης της μάστιγας του εθισμού σε ουσίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο και προσθέτει ότι απαιτείται «καθολική συστράτευση και η συντονισμένη προσπάθεια επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Αναφέρει, άλλωστε, ότι η προσοχή όλων παραμένει στη στήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ουσιοεξάρτησης. «Με γνώμονα τις αξίες μας και τις ανάγκες του τόπου μας, επενδύουμε σε μια κοινωνική πολιτική για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων βασισμένη στα πρότυπα της Ευρώπης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στόχος, όπως αναφέρει στη συνέχεια, είναι «να μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ότι έχουν γίνει επιστημονικά τεκμηριωμένα βήματα στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας όσο το δυνατόν καλύτερα θωρακισμένης από τις ουσίες εξάρτησης». Επισημαίνει, δε, ότι σε αυτή την κατεύθυνση η πολιτεία συστρατεύεται μαζί με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στο έργο της.

«Μαζί με την ΑΑΕΚ στηρίζουμε το όραμα για δημιουργία ενός περιβάλλοντος προστασίας που να στηρίζει τον κάθε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου, τονίζοντας ότι η βοήθεια πρέπει να παρέχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.