Υπ. Υγείας: Στη Νομική Υπηρεσία το θέμα με εταιρεία που δήλωνε περισσότερα τεστ

Στη Νομική Υπηρεσία οδηγήθηκε το θέμα με εταιρεία που δήλωνε περισσότερα τεστ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Ερωτηθείς για τις ατασθαλίες στο θέμα της διενέργεια των rapid tests, ο κ. Ιωάννου είπε πως ακριβώς λόγω των εντατικών ελέγχων που γίνεται από τη Διεύθυνση του Υπουργείου έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις όπου τιμολογούσαν περισσότερα από τα τεστ που διενεργούσαν.

«Είναι ενήμερη και η Νομική Υπηρεσία και η Εισαγγελία και έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης», είπε, ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι τερματίζεται η συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Σε ερώτηση αν θα διεκδικηθεί επιστροφή κάποιων χρημάτων από την εταιρεία, ο κ. Ιωάννου είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις συμβουλές της Νομικής Υπηρεσίας.

Εξάλλου,  μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Μαρία Γιαννάκη είπε πως οι προσφορές από οικονομικούς φορείς για τη διενέργεια εξετάζονται με βάση τους όρους διαγωνισμού, ενώ το Υπουργείο εφαρμόζει «μια επίπονη εργασία ελέγχου».

Όπως είπε κάθε τιμολόγιο χωρίζεται σε πίνακες excel σε ημερομηνίες, τιμή μονάδας και συνολικό ποσό, ενώ το Υπουργείο έχει πίνακα αντιστοιχίας για κάθε ημερομηνία διεξαγωγής τεστ, τον αριθμό δειγμάτων και συγκρίνεται με το αρχικό τιμολόγιο και επιβεβαιώνεται το ποσό με την τιμή της μονάδας. «Αν το τιμολόγιο είναι το ίδιο με excel τότε πληρώνεται», είπε, προσθέτοντας ότι κάποια από τα έγγραφα εξετάζονται δειγματοληπτικά και γίνονται επικοινωνίες με κόσμο που υπεβλήθη σε τεστ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.