Υπ. Υγείας: «Τεστ, πρωτόκολλα, εμβόλια»-Αυτή είναι η στρατηγική μας

ioannou ygeias
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοινώνει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος

Τίθεται από σήμερα σε ισχύ η πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η Κύπρος αρχίζει σήμερα με πολύ μικρά βήματα την άρση των περιοριστικών μέτρων, με την προσδοκία ότι θα είναι η έναρξη του εξόδου από το lockdown, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη ανάσα από το lockdown τριών εβδομάδων

«Η στρατηγική μας στηρίζεται στο τρίπτυχο ΤΕΣΤ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ. Ta rapid test είναι σημαντικό εργαλείο. Τις τελευταίες 4 μέρες έγιναν 80.000 τεστ»

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο έντυπο μετακίνησης πολιτών-Τι αλλάζει από σήμερα

Το τιτίβισμα του κ. Ιωάννου:

Η Κύπρος αρχίζει σήμερα με πολύ μικρά βήματα την άρση των περιοριστικών μέτρων, με τη προσδοκία ότι θα είναι η έναρξη της εξόδου από το lockdown. Η στρατηγική μας στηρίζεται στο τρίπτυχο ΤΕΣΤ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ. Tα rapid test είναι σημαντικό εργαλείο.

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έγιναν 80.000 τεστ.

Καλώ τους πολίτες, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που θα επιστρέψουν στην εργασία τους, να προσέλθουν για rapid test και να τηρούν τα πρωτόκολλα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες άλλων συναρμόδιων Υπουργείων θα επιτηρούν την εφαρμογή των μέτρων ώστε η επιστροφή να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για να διαφυλάξουμε την επιδημιολογική εικόνα, που με τόσες θυσίες έχουμε βελτιώσει. Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Ευχαριστώ όλες και όλους για την προσπάθεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.