Υπ.Υγείας: Θα ενισχυθεί με επιπρόσθετους γιατρούς το ΤΑΕΠ του ΓΝ Λάρνακας

Με επιπρόσθετους γιατρούς θα ενισχυθεί το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προσθέτοντας ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, δόθηκαν λύσεις σε ορισμένα προβλήματα της Μονάδας Αιμοκάθαρσης ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ακόμα ότι στη σύσκεψη στο Νοσοκομείο Λάρνακας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «προβλήματα που υπάρχουν στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης, πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τα χειρουργεία, το θέμα των Πρώτων Βοηθειών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

Ερωτηθείς κατά πόσον λήφθηκαν ορισμένες αποφάσεις ο Υπουργός είπε ότι «λήφθηκαν αποφάσεις ώστε να γίνεται καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων με πρωταρχικό στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να αυξήσουμε τον όγκο των χειρουργικών επεμβάσεων κάθε μέρα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις».

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί η πραγματοποίηση περισσότερων χειρουργικών επεμβάσεων, ο Υπουργός απάντησε πως «θα γίνει καλύτερη οργάνωση των χειρουργείων».

[yarpp]

Αναφερόμενος στο θέμα του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «θα μετακινηθεί μία γιατρός από το ΓΝ Λευκωσίας στο ΓΝ Λάρνακας η οποία θα αρχίσει δουλειά τις επόμενες μέρες ενώ θα ενισχυθεί το ΤΑΕΠ με επιπρόσθετους γιατρούς και αναμένουμε από τη Διευθύντρια που θα έρθει από τη Λευκωσία να δώσει οδηγίες πώς θα οργανωθεί καλύτερα το Τμήμα».

Κληθείς να αναφέρει τι έγινε στο ΤΑΕΠ από την προηγούμενη επίσκεψη του στο ΓΝ Λάρνακας, ο Υπουργός Υγείας είπε πως το συγκεκριμένο Τμήμα βελτιώνεται συνεχώς. «Είχαμε τις τελευταίες μέρες αρκετά επείγοντα περιστατικά και περάσαμε τις εξετάσεις άριστα», είπε και σημείωσε πως «ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο το Τμήμα με την παρουσία μιας έμπειρης γιατρού από τη Λευκωσία και αυτό δείχνει πόσο σοβαρά πήραμε το θέμα».

Στον Υπουργό τέθηκε το ερώτημα κατά πόσον το ΤΑΕΠ του ΓΝ Λάρνακας θα διαθέτει και ακτινολόγο ούτως ώστε να μην επαναληφθεί το περιστατικό με το θάνατο του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή, τον Μάϊο του 2018, ο οποίος σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου έχασε τη ζωή του, αφού ο επί καθήκοντι ιατρός που εξέτασε την ακτινογραφία του, απέτυχε να διαγνώσει το κάταγμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από πτώση, ενώ βρισκόταν στο σχολείο του.

Ο Υπουργός απάντησε πως στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας υπάρχουν ακτινολόγοι. «Είχαμε σύσκεψη με τους γιατρούς και με τους ακτινολόγους, ζητήσαμε να μας αναφερθούν οποιαδήποτε προβλήματα αλλά δεν μας αναφέρθηκε κάτι συγκεκριμένο», είπε.

Αναφορικά με τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «έχουμε αρκετά προβλήματα, καταγράφηκαν όλα, σε κάποια από αυτά δόθηκαν λύσεις άμεσα κάποιες άλλες λύσεις θα δοθούν τις επόμενες μέρες και άλλες θα δοθούν τον επόμενο μήνα που θα έχω ξανά συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, δήλωσε πως «μας έχει ζητηθεί όπως από τη Λευκωσία επισκέπτονται κάποιοι ειδικοί γιατροί το Νοσοκομείο Λάρνακας, στο οποίο δεν υπάρχουν ορισμένες ειδικότητες. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα αποστείλει άμεσα κάποιους ειδικούς γιατρούς, δηλαδή αγγειοχειρούργο και πνευμονολόγο».

Εξήγησε ακόμα ότι «υπάρχουν ορισμένα άλλα θέματα που αφορούν επιπρόσθετα γραφεία τα οποία ζήτησε η Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής στα Εξωτερικά Ιατρεία, ζήτημα που θα δει άμεσα ο ΟΚΥπΥ και κάποια επιπρόσθετα εξειδικευμένα μηχανήματα που θα παραγγελθούν άμεσα».

Από την πλευρά του ο Αδάμος Χατζηπαναγής, Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε τη φυσική παρουσία του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας επί τακτικής βάσης, την αμέριστη συμπαράσταση του και τη διάθεση του να λύσει ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν το δημόσιο νοσηλευτήριο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι γίνονται συνεχώς βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και το Νοσοκομείο Λάρνακας αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά τους σωστούς ρυθμούς και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς».

Ερωτηθείς για την παρουσία ακτινολόγου στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, ο κ. Χατζηπαναγής απάντησε πως «υπάρχει καθημερινά εφημερεύων ακτινολόγος, ο οποίος καλείται και δίνει τις διαγνώσεις σε όλες τις ακτινολογικές εξετάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ακτινολόγος εργάζεται από το σπίτι αλλά οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων που εφημερεύουν μπορούν να τον καλέσουν ανά πάσα στιγμή για να πάρουν γραπτώς τη γνώμη του».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ύστερα από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Ιατρικός Διευθυντής εξέφρασε την άποψη πως «είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό ρυθμό και είναι καθαρά θέμα χρόνου να μπούμε ξανά στους παλιούς ρυθμούς και να οργανωθούμε καλύτερα. Ο ΟΚΥπΥ, με την παρουσία του Επιστημονικού Διευθυντή του Νοσοκομείου Λάρνακας Γιώργου Αντωνίου και της Επιχειρησιακής Διευθύντριας του Οργανισμού Ειρήνης Προκοπίου, δίνουν δυναμικά το παρών τους για να ξαναβάλουμε το Νοσοκομείο μας στη σωστή τροχιά και να εξυπηρετείται σωστά ο κόσμος».

Στο τέλος της ημέρας κατέληξε ο Αδάμος Χατζηπαναγής «αυτό που θέλουμε είναι να εξυπηρετούμε τον άρρωστο που έρχεται στο Νοσοκομείο μας. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες και το Νοσοκομείο Λάρνακας  θα αποκτήσει πολύ σύντομα την παλιά του αίγλη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy