Υπ.Υγείας: Τι είπε για πιο αυστηρά μέτρα και… υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών

Για την περίπτωση πιο αυστηρών μέτρων και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών μίλησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση τι θα γίνει αν ο κόσμος δεν αυξήσει τους εμβολιασμούς και δεν τηρήσει τα μέτρα, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως σε μια τέτοια περίπτωση «αναγκαστικά θα πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των εργοδοτών και των οργανωμένων γονέων σε σχέση με το ενδεχόμενο στα μέτρα που θα ανακοινωθούν να βρίσκονται η τηλεργασία και μέτρα στα δημοτικά σχολεία, ο Υπουργός είπε πως είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις από την ΟΕΒ και τους οργανωμένους γονείς. Ωστόσο, είπε, η Κυβέρνηση θα κλείσει τα αυτιά της στις αντιδράσεις, οι οποίες υπήρχαν καθόλη τη διάρκεια της λήψης μέτρων για την πανδημία, και θα ακούσει τους ειδικούς.

Ερωτηθείς αν θα επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως δεν επιθυμεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και να αποφασίσει πως όσοι δεν θα εμβολιαστούν θα μπουν σε υποχρεωτική άνευ αποδοχών άδεια.

Στόχος, είπε, είναι να διαχειριστούν το ζήτημα σωστά, μειώνοντας το ρίσκο νοσηλείας των λειτουργών επιβάλλοντας rapid test ανά τρεις μέρες, και αν χρειαστεί αυτό να μετατραπεί σε PCR τεστ, όπως έγινε στο παρελθόν με τις κλειστές δομές.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.