Συντονίστρια Υπ. Υγείας: Τώρα που φτάνουμε στο τέρμα δεν μας παίρνει να κάνουμε στραβοπάτημα

Η κυβέρνηση κατόπιν και των συστάσεων της επιδημιολογικής ομάδας προτίμησε σταθερά βήματα και μικρές χαλαρώσεις τον Φεβρουάριο προκειμένου τον Μάρτιο να ενταχθούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς, ανέφερε η Συντονίστρια του γραφείου του Υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα και να συνεχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σημείωσε ότι με ένα στραβοπάτημα μπορεί να ανατραπεί η όλη κατάσταση. Η κα. Ανθούση σημείωσε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι συντηρητικός μήνας ως προς το άνοιγμα, για να μην πάθουμε όπως είπε ότι έπαθαν άλλες χώρες που μπήκαν σε τρίτο κύμα της πανδημίας. Όπως είπε τώρα που φτάνουμε στο τέρμα δεν μας παίρνει να κάνουμε στραβοπάτημα και να μην επανέλθουμε στην φυσιολογική μας ζωή.

Επίσης ανέφερε ότι είναι κατανοητές οι ανησυχίες του κόσμου και των επιχειρηματιών αλλά συνέστησε ακόμη λίγη η υπομονή, προκειμένου να επιστρέψουν οι πολίτες στην κανονικότητά τους και στις εργασίες τους.

Για τα εμβόλια, η κ. Ανθούση είπε ότι ο σχεδιασμός προχωρεί κανονικά με τη σωστή διαχείριση των αποθεμάτων που διατίθενται. Ανέφερε ακόμα ότι μέχρι τον Μάρτιο θα δοθεί έμφαση στους ηλικιωμένους κι στους επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων θα γίνονται διάφορες αναπροσαρμογές. Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχει ροή δόσεων των εμβολίων από την Pfizer και περιμένουν μέχρι αύριο να δουν τι θα γίνει με την αδειοδότηση του εμβολίου της astrazeneca

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei