Υπ.Υγείας: Τυχαία δειγματοληψία σε 800 άτομα για ασυμπτωματικούς

Ο κ. Ιωάννου τόνισε πως θα γίνει τυχαία δειγματοληψία σε 800 άτομα ώστε να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί. Η δειγματοληψία αυτή, εξήγησε ο υπουργός, θα βοηθήσει την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να εξάγει συμπεράσματα και να καταγράψει το ποσοστό ασυμπτωματικών που υπάρχει σε κάθε επαρχία.

Μιλώντας στo ΡΙΚ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως μέχρι στιγμής οι ασυμπτωματικοί είναι γύρω στο 13-16%, ωστόσο τόνισε πως το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφερόμενος στην τυχαία δειγματοληψία, σημείωσε πως έχει δώσει ήδη εντολές, ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για να ετοιμαστούν οι ειδικοί, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες.

Τόνισε πως το Σαββατοκύριακο ή μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δειγματοληψία και  θα αποφασιστεί σε ποιους θα γίνουν οι εξετάσεις.

Ερωτηθείς για την χαλάρωση των μέτρων, ο υπουργός τόνισε πως είναι νωρίς να μιλάμε για αλλαγές στα μέτρα, αφού μόλις χθες ανακοινώθηκε η παράταση, ενώ εξήγησε πως όταν και εφόσον έρθει η στιγμή για χαλάρωση των μέτρων, αυτό θα γίνει σταδιακά και κατόπιν αξιολόγησης.

Όπως υπέδειξε, το χειρότερο σενάριο είναι να υπάρξει πλήρης χαλάρωση των μέτρων και να παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα.

 

Κορωνοϊός και η άρση των μέτρων – τι λένε οι ειδικοί(Opens in a new browser tab)

Ο ΔΗΣΥ στήριξε τα μέτρα πριν ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη και επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ(Opens in a new browser tab)

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News