Υπαίθριο γυμναστήριο και στον κόλπο Πισσουρίου από την ΕΤΑΛ

Στα πλαίσια δράσεων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της υπαίθρου της Λεμεσού

Εφαρμόζοντας στην πράξη το διαχρονικό πρόγραμμά της για αναβάθμιση και περαιτέρω ανάδειξη των παραλιών της Λεμεσού οι οποίες αποτελούν έναν από τους βασικούς πόλους προσέλκυσης ντόπιων και ξένων επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, προχώρησε στη δημιουργία ενός ακόμα έργου υποδομής.

Πρόκειται για τη δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου σε επιλεγμένο σημείο στον κόλπο Πισσουρίου που εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς παραλιακούς προορισμούς. Τα όργανα γυμναστικής τοποθετήθηκαν κατά μήκος της παραλίας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου ανέλαβε την περαιτέρω τοπιοτέχνηση.

Η παράδοση του έργου έγινε την περασμένη Τρίτη από τον πρόεδρο της ΕΤΑΛ, Τώνη Αντωνίου, στον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πισσουρίου, Λάζαρο Λαζάρου, ο οποίος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της ΕΤΑΛ στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της κοινότητας, δήλωσε τη δέσμευση της Τοπικής Αρχής να συντηρεί τις υποδομές.

Από την πλευρά του ο Τώνης Αντωνίου, επεσήμανε ότι η δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού έχει ξεκινήσει από το 2020 και ήδη έχουν ολοκληρωθεί τρία σημεία σε όλη την περιφέρεια Λεμεσού. Σημείωσε, δε, τη συνεισφορά του Υφυπουργείου Τουρισμού το οποίο χορηγεί τις ενέργειες αυτές μέσω της ΕΤΑΛ και τόνισε ότι η κοινότητα Πισσουρίου έχει ιδιαίτερη σημασία ως τουριστικός προορισμός και οι προσπάθειες αναβάθμισης πρέπει να είναι συνεχείς από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η νέα πρωτοβουλία αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς έργων της ΕΤΑΛ, η οποία αδιάλειπτα και σε πολλά επίπεδα δραστηριοποιείται εντός και εκτός Κύπρου, για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τόσο της πόλης όσο και της υπαίθρου της Λεμεσού.

Ακόμα και στο διάστημα του τελευταίου χρόνου που η πανδημία και τα επακόλουθα απαγορευτικά μέτρα προκάλεσαν μια πρωτοφανή καθήλωση του τουρισμού, οι φορείς της ΕΤΑΛ δεν σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται σχεδιάζοντας και δημιουργώντας νέα «κλειδιά» για τη Λεμεσό, με βάση τα νέα δεδομένα και τις τάσεις της εποχής που υποδεικνύουν την ανάγκη νέων προσανατολισμών και αναζητήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Δίνοντας τεράστια σημασία στο σχεδιασμό εξατομικευμένων και ευέλικτων εμπειριών και τη δημιουργία ευκαιριών για εμπειρίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, μέσα από την αξιοποίηση και της τεχνολογίας, η ΕΤΑΛ προχώρησε πρόσφατα και στη χαρτογράφηση και καταγραφή νέων ποδηλατικών διαδρομών, που απευθύνονται σε ποδηλάτες, έμπειρους και μη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και ουσιαστική γνωριμία με τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές που κρύβει η επαρχία της Λεμεσού και ιδιαίτερα οι ορεινές περιοχές.

Παράλληλα και σε ό,τι αφορά ειδικότερα την αστική περιοχή της Λεμεσού, έγινε ψηφιακή αναπαράσταση του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού που καλύπτει 19 χιλιόμετρα εικονικής περιήγησης μέσα από το Google Street View. Έτσι, κάθε χρήστης του Google Maps σε όλο τον κόσμο θα μπορεί μέσα από απεικονίσεις 360 μοιρών να περιηγηθεί εικονικά στον παραλιακό δρόμο και όλες τις παραλίες της πόλης, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Στο Google Maps έχουν δημοσιευτεί 80 νέες φωτογραφίες 360 μοιρών από όλη την περιφέρεια της Λεμεσού, που περιλαμβάνουν γραφικά χωριά, αξιοθέατα, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και πολλά άλλα σημεία, ενώ έγιναν παράλληλα σημαντικές ανανεώσεις στο χάρτη οι οποίες αφορούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ σταδιακά προγραμματίζεται να διορθωθούν σημεία που δεν παρουσιάζονται σωστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Google Maps χρησιμοποιείται καθημερινά από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον κόσμο τόσο πριν το ταξίδι τους, όσο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε έναν προορισμό.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της περιφέρειας Λεμεσού ψηφιακά, ώστε να είναι σωστά χαρτογραφημένη, με ανανεωμένες πληροφορίες, αναβαθμισμένο ψηφιακό περιεχόμενο και με νέα στοιχεία για διαδρομές, παρέχει σε ντόπιους και επισκέπτες πιο ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.