Υπάλληλοι στην ΑΗΚ: Μονόδρομος τα απεργιακά μέτρα

Μονόδρομο χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου την απόφαση για απεργιακά μέτρα, εξαιτίας της υποστελέχωσης του οργανισμού.

Ο Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΑΗΚ Δημήτρης Κωνσταντίνου τόνισε στον Άστρα ότι εδώ και χρόνια υπάρχει σοβαρό θέμα υποστελέχωσης σε σημείο, όπως ανέφερε, που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Δήλωσε πως τα Διοικητικά Συμβούλια των τεσσάρων συντεχνιών των εργαζομένων της ΑΗΚ τους εξουσιοδότησαν να λάβουν δυναμικά μέτρα, με θετική ψήφο πέραν του 90%. Επεσήμανε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση και ευαισθησία από πλευράς Διοίκησης, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τα μέτρα.

Το προσωπικό θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 και την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου 12ωρη στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Από τα απεργιακά μέτρα εξαιρούνται συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν πολίτες.

Σε επιστολή που απέστειλαν προς τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ, αναφέρεται ότι το προσωπικό είναι απογοητευμένο και δυσαρεστημένο από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τόσο με τις αποφάσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Ενέργειας, Συγκοινωνιών και της ΡΑΕΚ, όσο και από την αδράνεια και κωλυσιεργία, που παρατηρείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ για τα όσα καταστροφικά για την Αρχή επισυμβαίνουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy