Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι στο επίκεντρο των επίσημων συνομιλιών που θα έχουν στη Λευκωσία, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, και ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με αφορμή την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η επίσημη υποδοχή του κ. Παναγιωτόπουλου θα γίνει στο Υπουργείο Άμυνας στις 5 το απόγευμα. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων και κατ’ ιδίαν συνάντηση των Υπουργών, ενώ στη συνέχεια οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος θα παραστεί στη δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και στο τρισάγιο για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στο “Πανόραμα Αγνοουμένων” στα Πυργά.

Το Σάββατο το πρωί θα δώσει το παρών του στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Ακολούθως θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου θα καταθέσει στεφάνι και στη συνέχεια θα παραστεί στο μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, που θα γίνει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.