ΥΠΑΜ Τουρκίας: Έχουν πληγεί 181 στόχοι Κούρδων και Ισλαμικού Κράτους

Το πρωί της Πέμπτης, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων στα εδάφη της βόρειας Συρίας.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της βόρειας Συρίας, με την τουρκική αεροπορία να πλήττει την πόλη Τελ Αμπιάντ, στην επαρχία Αλ Χασάκα.

Σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Συρίας «Ikhbariya», οι τουρκικές επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζονται να προωθηθούν στο κέντρο της πόλης Ρας αλ-Άιν, ενώ αυτή τη στιγμή φέρεται να πλήττουν χωριά στα ανατολικά της παραμεθόριας πόλης

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας γνωστοποίησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι ο τουρκικός στρατός έχει πλήξει 181 στόχους των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Από την πλευρά του, ο συριακός σταθμός «Ikhbariya» κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς αμάχους, ενώ ακόμη 20 πολίτες φέρεται να έχουν τραυματιστεί.

 

Ανακοίνωση Τουρκικού ΥΠΑΜ – 5 Νεκροί

Σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει πως πέντε Κούρδοι «τρομοκράτες», όπως τους χαρακτηρίζει, έχουν εξουδετερωθεί από τον τουρκικό στρατό, στις περιοχές Zap και Gara.

 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απέρριψε με έντονο τρόπο τις επικρίσεις ορισμένων χωρών του Κόλπου για την επιχείρηση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, κατηγορώντας τις ότι «σκότωσαν» και «προκάλεσαν τη λιμοκτονία αμάχων» στην Υεμένη.

«Σκοτώσατε και οδηγήσατε στη λιμοκτονία τόσους αμάχους στην Υεμένη. Με ποιο δικαίωμα εναντιώνεστε τώρα σε αυτή την επιχείρηση;» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προφανώς ανταπαντώντας στις επικριτικές τοποθετήσεις του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας καθώς και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η προέλαση του τουρκικού στρατού στην πόλη Ρας Αλ Άυν:

 

https://www.youtube.com/watch?v=oTcc7JP3CWQ