ΥΠΑΝ: Συναντήθηκε με τους οργανωμένους γονείς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε την Πέμπτη χωριστές συναντήσεις με την ηγεσία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και την ηγεσία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα όπως η συμπεριληπτική εκπαίδευση, η βία και παραβατικότητα στα σχολεία, η ένταξη παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι αρμοδιότητες των Σχολικών Εφορειών και η επέκταση του θεσμού των Ενιαίων και των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων.

Στη συνάντηση με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων συζητήθηκαν θέματα όπως η μετατροπή των κοινοτικών νηπιαγωγείων σε δημόσια, το θέμα των σχολικών βοηθών, η αναβάθμιση των υποδομών, τα θερινά σχολεία, η ασφάλεια και υγεία των παιδιών προσχολικής ηλικίας, η συμπεριληπτική εκπαίδευση, όπως και το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι οι γονείς θεωρούνται από τους σημαντικότερους εταίρους του Υπουργείου και ότι προσβλέπει σε συνεχή συνεργασία μαζί τους για την επίτευξη των κοινών στόχων που δεν είναι άλλοι από την πολύπλευρη καλλιέργεια και την έγκαιρη ενδυνάμωση των παιδιών από μικρή ηλικία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής Νεόφυτος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάριος Στυλιανίδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.