Υπάρχει αδυναμία συντονισμού υπηρεσιών παραδέχεται η Ανθούση στις υποθέσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Σε σοβαρές περιπτώσεις γυναικών που είναι θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να επιταχύνονται οι διαδικασίες από όλους τους φορείς, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι δεν έχουν απορροφηθεί σε μεγάλο ποσοστό, τα κονδύλια που παρέχονται για νομική αρωγή στα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Εξέφρασε δε έκπληξη για το γεγονός ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας παραδέχθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι παρά τις εκθέσεις που γίνονται με αντικειμενικά στοιχεία ως προς τις οικονομικές δυνατότητες της αιτήτριας για νομική αρωγή, οι αιτήσεις απορρίπτονται και πολλές φορές χωρίς δικαιολογία. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ετοιμασία των εκθέσεων 2-3 μηνών, από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου υπέδειξε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές, λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν να μπουν σε διάλογο με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να ασκήσουν πιέσεις.

Ανθούση: Υπάρχει αδυναμία συντονισμού υπηρεσιών


Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ιεράρχησης των προτεραιοτήτων για τις περιπτώσεις γυναικών που είναι θύματα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας, παρά τον φόρτο εργασίας ενός λειτουργού, ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η Αναστασία Ανθούση έκανε λόγο για αδυναμία στο θέμα συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σημείωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι γρήγορες οι συγγραφές των εκθέσεων. Επίσης είπε ότι θα ζητήσει σχετική ενημέρωση για τους λόγους καθυστέρησης αναφορικά με την ετοιμασία των εκθέσεων.
Την ίδια ώρα, η Υφυπουργός τόνισε ότι κάθε γυναίκα- θύμα ενδοοικογενειακής βίας, έχει δικαίωμα σε νομική αρωγή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.