Υπαρχηγός Αστυνομίας: Το 2021 κατασχέθηκαν 241 κιλά κάνναβης και πέντε κιλά κοκαΐνης

Το έτος 2021 η Αστυνομία κατάσχεσε συνολικά 241 κιλά κάνναβης, πέντε κιλά κοκαΐνης, τρία κιλά μεθαμφεταμίνης, και πολλές άλλες μικρότερες ποσότητες ναρκωτικών, ανέφερε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου στην Ημερίδα  ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία, που ήταν αφιερωμένη στην εξάρτηση σε ναρκωτικές ουσίες.

Την ημερίδα, διοργάνωσε την Πέμπτη η  Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών ( ΥΚΑΝ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της ΥΚΑΝ για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών και την αντιμετώπιση και θεραπεία της ουσιοεξάρτησης και είχε θέμα Πορεία Προς ΙΙ «εάν πορευθώ εν μέσω σκιάς…».

Η Ημερίδα περιελάμβανε δύο θεματολογικές ενότητες διαλόγου μεταξύ των συνομιλητών, ενώ την κάθε ενότητα ακολούθησε συζήτηση με το κοινό που παρευρέθηκε και τους ομιλητές.

Σε χαιρετισμό του ο Υπαρχηγός Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου εξέφρασε την ελπίδα ότι, μέσω του διαλόγου και της παραγωγικής συζήτησης θα αποτυπωθούν σκέψεις και απόψεις γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης κατά τρόπο που θα δώσει τη δυνατότητα «να κατανοήσουμε καλύτερα το τι πραγματικά επιζητούμε ως κοινωνία, που βαδίζουμε και ποια θα πρέπει να είναι η μετέπειτα “πορεία μας…”».

Συνεχίζοντας ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, υπογράμμισε ότι το θέμα των παράνομων ουσιών αποτελεί ύψιστη και διαρκή προτεραιότητα για την Αστυνομία Κύπρου, που έχει ως βασικότερο πεδίο δράσης της Αστυνομίας την καταστολή και ειδικότερα τη σύλληψη και προσαγωγή των εμπόρων και διακινητών παράνομων ουσιών, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Πέραν του έργου της καταστολής, θα πρέπει όλοι μας να έχουμε υπόψιν ότι, το φαινόμενο των ναρκωτικών ορίζεται, από την Πολιτεία, ως ένα θέμα Δημόσιας Υγείας», τόνισε ο κ. Δημητρίου, κάνοντας σχετική αναφορά στη δραστηριοποίηση της Αστυνομίας και ειδικότερα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, που μέσω και του Γραφείου Πρόληψης και Κοινωνικής Παρέμβασης, συνδράμει στην πρόληψη, ενημέρωση, και στον τομέα της απεξάρτησης και θεραπείας.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Υ.ΚΑ.Ν., με βάση τα στοιχεία της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, αποτελεί τον πρώτο φορέα παραπομπής ατόμων σε θεραπευτικά ή και άλλα συμβουλευτικά προγράμματα», είπε ο κ. Δημητρίου.

«Η όλη δράση μας, η οποία αντανακλάται στο Στρατηγικό Σχέδιο της Αστυνομίας, βασίζεται και υλοποιεί ουσιαστικά τους στρατηγικούς στόχους και τις βασικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης 2021 – 2027, αλλά και το Σχέδιο Δράσης της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου 2021-2024», ανάφερε ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, που σημείωσε την αγαστή συνεργασία της Αστυνομίας με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, καθώς και με την Νομική Υπηρεσία, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης και θεραπείας των ουσιοεξαρτήσεων.

Συνομιλητές στις δύο θεματολογικές ενότητες ήταν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Κουντούρης – Επίκουρος Καθηγητής της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, και Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής Κύπρου, ο κ. Ανδρέας Χατζηθωμάς – Εκπαιδευτικός/Συγγραφέας, ο κ. Στέλιος Σεργίδης – Υποδιοικητής Υ.ΚΑ.Ν, η κ. Μαρία Σιαλή – Ψυχολόγος/Ειδικός Τοξικοεξαρτήσεων, και η κ. Ντόρις Καμαρά, Επιστημονική Συντονίστρια Κέντρου Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας για εξαρτήσεις «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.